Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky mag de eerste 12 King Stallion's CH-53K bouwen

Sikorsky mag de eerste 12 King Stallion's CH-53K bouwen

Vorige week nog bevestigde het Amerikaanse leger zijn vertrouwen in de CH-53K King Stallion, de zwaarste helikopter van de US Army, deze week krijgt fabrikant Sikorsky een eerste bestelling voor 12 stuks van de zware transporthelikopter.

Luitenant-Generaal Steven Rudder, hoofd van de USMC Aviation (US Marine Corps Aviation) bevestigde zijn geloof in de CH-53K als volgt: "We have not found another platform that can accomplish everything we can off of a ship at the distances and the weight that we're asking the helicopter to do.

Dat Sikorsky de gerezen problemen met de testtoestellen nog moet oplossen is blijkbaar een bijzaak maar Sikorky CEO, Dan Schultz, zei reeds op de HeliExpo 2019, dat ieder nieuw type helikopter een aantal verbeteringen krijgt na de prototypes en dat zulks ook bij de CH-53K niet meer dan normaal is. 

De aankondiging over de aankoop van de 12 CH-53K helikopters door het Amerikaanse ministerie van Defensie vermelde ook expliciet de totaalprijs: $1,126 miljoen. Dit brengt de kostprijs van een CH-53K op 94 miljoen dollar. De eerste twee testhelikopters van het type CH-53K die de Marines aankochten kostten $122 miljoen. De aankoop is verricht op het budget van de Marines, door Naval Air Systems Command, Patuxent River, Maryland.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *