Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws: Heliventure H120 - Milestone Leasing - Droneport Eemshaven

Kort nieuws: Heliventure H120 - Milestone Leasing - Droneport Eemshaven

Heliventure organiseert Airbus H120 type-rating

Als je deze zomer met een Airbus H120 Colibri wil vliegen en je hebt de type-rating nodig dan moet je snel zijn. Op donderdag 18 maart 2021 start bij Heliventure FTO de type-rating opleiding voor de Colibri. Je moet er wel snel bij zijn want er zijn maar twee plaatsen meer over. 

 • Voorwaarden: houder zijn van een geldige PPL(H) of CPL(H) licentie
 • Alle opleidingen volledig corona-proof
 • Theorie groepsopleiding: 20 uur gespreid over 3 lesdagen
  • dag 1 is donderdag 18 maart 2021 
  • te Lint in de AED Studio's
 • Praktijk individuele opleiding: minimaal 5 uur met instructeur, gevolgd door profcheck met examinator
  • ofwel in regio Antwerpen ofwel in regio Knokke
 • Prijs: €7.500 (incl. 6 vlieguren, 3 dagen theorie, syllabus, kost examinator)
 • Interesse: klik hier of bel 03/613.21.00

 

Milestone Aviation Leasing wisselt van eigenaar

Het Amerikaanse GE (General Electric) heeft haar afdeling GECAS (GE Capital Aviation Services) verkocht aan AerCap Holdings N.V. Milestone Aviation Leasing, gespecilaiseerd in de lease en verhuur van helikopters, is een onderdeel van GECAS en verhuist mee.  Door de verkoop zal General Electric zijn schuldenlast met zowat $30 miljard verminderen. Het zal voor 46% eigenaar worden van de "nieuwe" AerCap. De omvang van de transactie maakt dat de realisatie van de deal tussen de 9 a 12 maand kan duren.

Milestone Aviation Leasing kwam recent in het Benelux-nieuws door haar samenwerking met NHV-groep. Milestone heeft meer dan 300 turbinehelikopters in haar portfolio voor een totale waarde van $5 miljard.

 

Helihaven Eemshaven krijgt ook een Droneport

Op de Heliport Eemshaven komt een testcentrum voor innovatieve dronetoepassingen onder de naam Droneport. Bedoeling is dat hier allerlei nieuwe en innovatieve toepassingen zoals cargovervoer naar offshore platformen en windmolens, inspecties van windmolens, allerlei SAR-operaties en andere mogelijke toepassingen worden uitgetest. Bekijk hier de presentatie van dit knap project.

Bij het project zijn naast DroneQ ook Offshore Wind Industry Council, Groningen Seaports en Eemshaven Heliport de initiatiefnemers. Droneport Eemshaven zal naar een onafhankelijk en open access model worden ingericht, waarbij er ruimte is voor start-ups and scale-ups die zich richten op toepasbare onbemande robot technologie, sensors, autonomie en kunstmatige intelligentie.

 

Foto Colibri: copyrights Heliventure FTO, Lint (B)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *