Bezig met laden...

Logboek

VRM Virtual Reality Helicopter Training - 10 november 2021

VRM Virtual Reality Helicopter Training - 10 november 2021

Professionele helikoptersimulatoren zijn sinds jaren het exclusieve gebied van grote bedrijven zoals bijvoorbeeld RotorSim (Leonardo) of HeliSim (Airbus) die schitterende oplossingen bedenken maar die wel miljoenen kosten. Een dergelijke infrastructuur vraagt trouwens ook zware bouwkundige investeringen zodat er slechts een beperkt aantal van dit soort installaties zijn in Europa. 

Nu heeft Fabi Riesen, CEO & oprichter van VRM Switzerland samen met zijn team een helikopter training simulatie gebouwd in een 'virtual reality' mode. Het is natuurlijk een andere beleving dan de realiteit of de oplossingen van RotorSim of HeliSim. Toch werd de VRM Switzerland Robinson R22 simulator de eerste VR-simulator die door de EASA, de Europese luchtvaartveiligheidautoriteit werd gecertificeerd in juni 2021. 

VRM Switzerland heeft nu ook training simulatoren voor de Airbus H125 en de Leonardo AW09. Het heeft ook de werelds eerste Heslo-simulator (sling-training) gebouwd.

VRM zal op de komende European Rotors in Keulen de VR-simulatoren presenteren maar op 10 november om 18u kun je reeds deelnemen aan een gratis webinar waar CEO Fabi Riesen deze nieuwe revolutionaire techniek zal tonen. Je kunt deelnemen door een registratie-email te sturen aan [email protected].

Het videokanaal van VRM kun je hier bekijken

 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *