Bezig met laden...

Logboek

Bulgarije gaat zes HEMS-helis kopen bij Leonardo

Bulgarije gaat zes HEMS-helis kopen bij Leonardo

Het Bulgaarse Ministerie van Volksgezondheid heeft op 6 januari 2023 vice-minister Dr. Toma Tomov gemachtigd om met Leonardo onderhandelingen te starten voor de directe aankoop van zes HEMS-helikopters en toebehoren. Leonardo was de enige aanbieder in de voorbije openbare aanbesteding maar de biedprijs overschreed het toegestane budget.

Het project BG16RFOP001-4.002-0001 is gefinancierd door het 'Operational Program Regions in Growth' met een co-financiering van de Europese Unie via het Europese 'Regional Development Fund'.

Het voeren van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande aankondiging (bij hoogdringendheid) overeenkomstig de Wet op de overheidsopdrachten voor het plaatsen van een overheidsopdracht met als onderwerp: "Aankoop van HEMS-helikopters, voorzien van de nodige uitrusting en toestellen voor de behoeften van dringende medische hulp" moet zorgen voor de nodige snelheid in de aanbesteding, om de nodige tijd te garanderen voor de bouw, levering en acceptatie van de eerste van in totaal zes helikopters binnen het jaar 2023.

Deze speciale onderhandelingsprocedure loopt tot ten laatste 18 januari 2023. Gezien de beëindiging van de vorige procedure, vanwege onvoldoende financiering is in de huidige procedure, de mogelijkheid voorzien van nationale aanvullende financiering, voor het geval een dergelijke behoefte zich voordoet aldus het ministerie.

De totale waarde van deze bestelling zou ongeveer € 70 miljoen bedragen. Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde op zijn website een eerdere aanbieding van Leonardo voor 2 HEMS-helikopters (of 2+5) waarbij door Leonardo AW109 HEMS-helikopters werden aangeboden. Je kunt dit hier nalezen.

Foto © Leonardo Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *