Bezig met laden...

Logboek

Belgische DGLV kan terug PPL(H) theorie examens afnemen

Belgische DGLV kan terug PPL(H) theorie examens afnemen

Sinds enige maanden kan het Belgische DGVL, het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart, terug theorie-examens afnemen voor de PPL(H) licentie. Deze mogelijkheid was sinds 31 juli 2020 opgeschort en zo moesten aspirant-piloten zich wenden tot buitenlandse examencentra. Toen stelde FOB Mobiliteit dat ze het probleem 'in het najaar 2020' zou zijn opgelost.

Het heeft meer dan twee jaar geduurd maar nu zou het IT-systeem (dat je overigens kun testen op de site van DGLV) in orde zijn en kunnen er terug examens worden afgenomen van aspirant-piloten. Oef eindelijk...

Ook de problematiek van de erkenning van de Belgische vergunningen door EASA zou nu van de baan zijn. In juni 2021 had EASA ermee gedreigd om de Belgische pilotenlicenties niet langer te erkennen in andere landen.

De afdeling Licenties kreeg een nieuwe directeur in de persoon van Nathalie Dejace. Voor Mevrouw Dejace destijds bij EASA aan de slag ging, was ze actief bij DGLV en destijds een van de waarnemende directeurs-generaal. Voor zover we hoorden van een aantal piloten en technici zijn de maandenlange vertragingen bij de dienst vergunningen voorbij. Moest dit bij jou niet het geval zijn horen we het graag.

Goed nieuws dus voor onze leerling-piloten, ze kunnen dus hun PPL(H) theorie-examen afleggen bij DGLV in Brussel. Je kunt hier de data van de examens raadplegen. En vergeet niet dat je op onze link PPL(H) Examen onbeperkt en gratis testexamens kunt afleggen. De examen database bevat niet minder dan 1.100 examenvragen verdeeld in de 9 examenvakken.

In elk geval wensen we je veel succes!  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *