Bezig met laden...

Logboek

Je hebt maar 56 seconden in een onverwachte IMC situatie...

Je hebt maar 56 seconden in een onverwachte IMC situatie...

Het is statistisch bewezen en onlangs bij de crash van Kobe Bryant nogmaals bevestigd dat het vliegen in een onverwachte IMC (instrument meteorological conditions) je kans op overleven bijzonder klein is.

Statisch heb je minder dan een minuut, 56 seconden om precies te zijn, om te overleven of niet... Onderstaande video toont het droevige bewijs maar je kunt er ook het ongevalsverslag van de helikoptercrash van Kobe Bryant op nalezen. 

Misschien zul je zeggen dat we hier reeds meerdere malen aan de alarmbel hebben getrokken maar toch willen we vandaag nogmaals waarschuwen en met ons de USHST, het Amerikaanse helikopter veiligheidsteam, voor de gevaren van deze situatie. Lees alvast het artikel van het USHST. 

Het USHST heeft een simpele checklist (klik hiernaast <-) gemaakt om je te herinneren en te trainen. Hopelijk heb je het nooit nodig want het belangrijkste deel van de checklist is om te vermijden dat je in een onverwachte IMC situatie komt.

Maar mocht je toch in de problemen geraken geeft de checklist je een paar simpele regels die je kansen om in de 56 seconden resterende tijd te overleven, vergroot. Belangrijk is wel dat we de checklist uit het hoofd kennen en geen 56 seconden zoeken om ze te vinden op onze smartphone.

Naast deze eenvoudige checklist kun je ook de gratis cursus van de HAI (Helicopter Association International) volgen. Klik hier en begin er vandaag nog mee. 

Vergeet niet dat bij helikopters het vliegen in een onverwachte IMC een van de top drie oorzaken is van de fatale helikoptercrashes! Time for action!

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *