Bezig met laden...

Logboek

Airbus Helicopters koopt Aerovel, bouwer van de onbemande FlexRotor

Airbus Helicopters koopt Aerovel, bouwer van de onbemande FlexRotor

Airbus Helicopters en Aerovel hebben een overeenkomst getekend met betrekking tot de overname van Aerovel en zijn onbemande luchtsysteem (UAS), Flexrotor, als onderdeel van een strategie om zijn portfolio van tactische onbemande oplossingen te versterken. Flexrotor is een tactisch onbemand VTOL dat is ontworpen voor inlichtingen-, bewakings-, doelacquisitie- en verkenningsmissies (ISTAR) op zee en over land.

"Deze strategische overname sluit aan bij onze visie om ons UAS-aanbod uit te breiden en in te spelen op een groeiende vraag van klanten wereldwijd naar aanvullende missiemogelijkheden, zoals bemande en onbemande teaming. De expertise van Aerovel op het gebied van autonome vluchttechnologie zal ongetwijfeld een aanvulling zijn op onze UAS-ontwikkeling met de VSR700. ", aldus Bruno Even, CEO van Airbus Helicopters.

De Flexrotor, een modern VTOL (Vertical Takeoff and Landing) onbemand toestel met een maximaal lanceergewicht van 25 kg, is ontworpen voor ISTAR-missies gedurende meer dan 12-14 uur in een typische operationele configuratie. Het kan verschillende soorten nuttige lading integreren, waaronder een elektro-optisch systeem en geavanceerde sensoren om aan de unieke missies uit te voeren. Met de mogelijkheid om autonoom te lanceren en te landen vanaf land of zee, waarbij slechts een gebied van 40 bij 40 cm nodig is voor lancering en landing, is de Flexrotor ideaal voor expeditionaire missies die een minimale voetafdruk vereisen.

Door de steun van het Amerikaanse ministerie van Defensie (DoD) en gecontracteerde inzet in een aantal maritieme beveiligingsoefeningen, is de Flexrotor een bewezen krachtvermenigvuldiger voor operaties in harde, zeer bedreigende, GPS-geweigerde omgevingen. De Flexrotor kan ook worden gebruikt voor missies zoals bosbrandbewaking (brandweerlieden dag en nacht voorzien van kritische beelden) en ijsnavigatie (marineschepen helpen door ijs in de Noordelijke IJszee te leiden).

Aerovel, gevestigd in Bingen, Washington, blijft een Amerikaans bedrijf en blijft samenwerken met het Amerikaanse ministerie van Defensie in het kader van de Special Security Agreement (SSA) van Airbus.

De overname is goedgekeurd door de relevante instanties van beide bedrijven. Het blijft onderworpen aan wettelijke goedkeuringen, evenals andere gebruikelijke voorwaarden. De afronding van de transactie wordt verwacht in 2024.

Foto © Aerovel - Airbus Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *