Bezig met laden...

Logboek

Kurt Robinson benoemd David Smith tot CEO en wordt zelf adviseur

Kurt Robinson benoemd David Smith tot CEO en wordt zelf adviseur

Robinson Helicopter Company, een wereldleider op het gebied van civiele helikopters, kondigt aan dat David Smith, voorheen vice-president operaties van Robinson Helicopter, benoemd is tot de nieuwe president en CEO.

Deze leiderschapswisseling markeert een nieuw hoofdstuk in de 50-jarige geschiedenis van het bedrijf. De laatste leiderschapswisseling vond plaats in 2010 toen oprichter Frank Robinson met pensioen ging en Kurt Robinson door de raad van bestuur tot president en CEO werd gekozen. Smith wordt pas de derde CEO die het luchtvaartbedrijf in de afgelopen 50 jaar leidt.

Kurt Robinson, voorheen president en CEO van het bedrijf, zal met onmiddellijke ingang wordt adviseur van het bedrijf en zal lid blijven van de raad van bestuur.

"Het is een fantastische prestatie om ons bedrijf vanuit onze woonkamer te zien groeien en te helpen groeien tot een wereldleider in de helikopterindustrie, en ik ben ongelooflijk trots op mijn 40-jarige carrière bij het bedrijf", aldus Kurt Robinson. "In de toekomst heeft RHC een toegewijde, sterke leider nodig die onze bedrijfswaarden deelt, en we hebben die leider gevonden in David Smith, die vanaf vandaag de dagelijkse leiding van het bedrijf zal overnemen als President en CEO. Met zijn strategische ervaring en passie voor onze branche is David goed voorbereid om Robinson Helicopters naar een opwindende toekomst te leiden die wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie, succes en wereldwijd leiderschap."

Nieuwe CEO Smith erkent hoe belangrijk het is om voorop te blijven lopen op het gebied van technologische vooruitgang in de helikopterindustrie en ervoor te zorgen dat Robinson-helikopters de maatstaf blijven voor efficiëntie en prestaties. Daarnaast streeft Smith ernaar de relaties met klanten, leveranciers en partners over de hele wereld te versterken, waardoor RHC wordt gepositioneerd als de voorkeurskeuze voor civiele helikopteroplossingen.

"Het is een buitengewoon voorrecht om leiding te geven aan Robinson Helicopter Company. Met een erfenis van 50 jaar succes, ben ik vereerd om het bedrijf naar de volgende 50 jaar van verticale vlucht te leiden", aldus Smith. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de meer dan 400 servicecentra en dealers en de meer dan 1100 medewerkers van RHC bij het nastreven van nieuwe producten, markten, partnerschappen en technologieën."

Smith trad begin 2023 in dienst bij Robinson Helicopter als vice-president operations en heeft bijna twee decennia ervaring in de luchtvaart en helikopters. Het grootste deel van zijn carrière bracht hij door bij Bell Helicopters in meerdere leidinggevende functies op het gebied van engineering, waar hij diende als programmadirecteur voor kritieke productontwikkelingen en als vice-president van operationele modernisering, waarbij hij leiding gaf aan organisatorische groei en winstgevendheid. Hij leidde ook TRU Simulation + Training Inc., een dochteronderneming van Textron Aviation, die simulatie trainingsoplossingen voor piloten levert, waaronder full-flight simulators en vliegtrainingsapparatuur voor zakenluchtvaart, helikopters, commercieel luchtvervoer en militaire markten.

Smith's nieuwe rol als CEO en president gaat per direct in.

Foto copyrights: Robinson Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *