Bezig met laden...

Logboek

Twee Belgische NH-90's uitgerust voor reddingen van corona-patienten

Twee Belgische NH-90's uitgerust voor reddingen van corona-patienten

Ook in België staan intussen 2 NH-90 helikopters klaar om potentiële corona-patiënten te redden vanop zee.

Technici van het 40ste squadron in Koksijde hebben twee NH-90 helikopters uitgerust om op een veilige manier patiënten besmet met het corona virus te transporteren.

Tussen de cockpit en de cabine is er een scherm geplaatst zodat de piloten niet in contact kunnen komen met de cabine. In de cabine waar de overige bemanning en de corona patient zich bevinden is een veiligheidsprotocol van toepassing om de medic en de duiker te beschermen tegen het virus. 

Defensie plant geen transfervluchten tussen ziekenhuizen maar heeft zich voorbereid om bij reddingen op zee een besmette patient veilig te kunnen oppikken. Aangezien de bemanning dit niet op voorhand kan weten noch testen is hier het zekere voor het onzekere genomen.

Ook in deze moeilijke tijden slaagt Basis Koksijde er in om met een beperkte crew en ondanks alle beperkingen, alle toestellen operationeel te hebben. De RN-04 kwam pas terug uit langdurig onderhoud en intussen slaagden de mecaniciens en crew erin om alle toestellen in te kunnen zetten. Twee toestellen zijn nu uitgevoerd in corona configuratie en een in SAR OPS configuratie.

Defensie heeft ook op Beauvechain NH-90 helikopters standy om indien nodig hulp te bieden in deze corona-tijden. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *