Bezig met laden...

Logboek

Bell opent WSIL voor FLRAA-helikopter

Bell opent WSIL voor FLRAA-helikopter

Het winnen van het FLRAA-programma van het Amerikaanse leger met de V-280 Valor heeft Bell een extra stimulans gegeven om zich extra toe te leggen op de ontwikkeling van de toekomstige militaire helikopters. En deze nieuwe stimulans was nodig omdat de oerdegelijke Huey-familie (voorlopers van de huidige AH-1Z Viper en de UH-1Y Venom) stilaan ouderdomsverschijnselen vertonen.

Bell Helicopters heeft nu de opening aangekondigd van zijn WSIL, zijn 'Weapon System's Integration Lab' in het Amerikaanse Arlington, TX. Deze ultramoderne faciliteit zal helpen bij de veilige, snelle en efficiënte integratie en test van een volgende generatie wapen- en missiesystemen in de FLRAA-helikopters (Bell V-280 Valor) met behulp van een modulaire open systeembenadering (MOSA). 

Ryan Ehinger, Bell's Senior Vice President en Programmadirecteur van het FLRAA-programma zei bij de opening van de WSIL (zie foto): “Deze speciale WSIL ondersteunt de toepassing, de verificatie en de validatie van Bell’s innovatieve digitale engineeringbenadering en open architectuur, en speelt een cruciale rol bij het leveren van uitstekende operationele prestaties en veelzijdigheid aan het Amerikaanse leger.” Met andere woorden Bell wil in het WSIL de digitale ontworpen wapenmodellen in de praktijk gaan toepassen en uittesten.  

In 2021 begon Bell met de bouw van een nieuwe faciliteit van 40.000 vierkante meter om toekomstige ontwikkelingsprogramma's te huisvesten in de Flight Research Facility in Arlington, Texas. Het FLRAA WSIL is Bell's systeemintegratielab van de vijfde generatie, is daar nu ook gevestigd. 

Deze nieuwste WSIL-faciliteit ondersteunt de 'end-to-end' integratie van onze fly-by-wire-systemen met ultramoderne luchtvaartelektronica, elektrische, hydraulische, vluchtcontroles en missie- en sensorsystemen voor meerdere huidige en toekomstige programma's, bemande en onbemande.

Bell heeft in Arlington een geschiedenis van meer dan 55 jaar. Vanaf 1967 heeft de stad Arlington een belangrijke rol gespeeld bij het ondersteunen van de innovatie van vliegtesten voor nieuwe programma's in Bell's Flight Research Center.

Foto's © Bell Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *