Bezig met laden...

Logboek

Enstrom showt zijn nieuwe 'glazen' cockpit

Enstrom showt zijn nieuwe 'glazen' cockpit

Op 13 mei 2022 kondigde Chuck Surack, oprichter en eigenaar van Surack Enterprises, de aankoop aan van het failliete Enstrom Helicopter Corporation in het Amerikaanse Menominee. Enstrom, een monument in de helikopterindustrie, was gered en kon een doorstart maken! 

Intussen is het bedrijf terug 'up & running' en kan het weer helikopters en onderdelen leveren aan zijn klanten! Het personeelsbestand van Enstrom is alleen maar gegroeid. Vandaag de dag telt Enstrom in Menominee al meer dan 130 medewerkers!

De eerste internationale klant die tekende voor een nieuwe Enstrom was Aero Facility Co, Ltd. in Japan. Aero Facility was lange tijd een vertegenwoordiger van de vorige Enstrom en ondersteunt de vloot van 30 TH-480B trainingshelikopters van de Japan Ground Self-Defense Force.

HAI HELI-EXPO 2023 bood de perfecte gelegenheid om de nieuwe helikopter Enstrom 480B aan het publiek te tonen. En april 2023 zag een belangrijke overdracht van de fakkel bij Enstrom, met president Matt Francour die met pensioen ging bij het bedrijf waar hij bijna vier decennia van zijn leven aan had gewijd. Matt's goede vriend Todd Tetzlaff heeft de functie inmiddels officieel op zich genomen en brengt tientallen jaren ervaring in de lucht- en ruimtevaartindustrie met zich mee. 

En nu komt Enstrom met de eerste updates van de 480B en 280FX modellen. De nieuwe cockpit is een prachtig staaltje techniek met state-of-the-art avionics en een zeer comfortable seating. Het nieuwe Enstrom schrijft geschiedenis en is klaar voor de toekomst! 

Foto's © Enstrom Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *