Bezig met laden...

Logboek

Skydrive eVTOL ook voor persoonlijk gebruik

Skydrive eVTOL ook voor persoonlijk gebruik

SkyDrive, de Japanse ontwikkelaar en fabrikant van elektrische verticale start- en landing (eVTOL) helikopters, heeft aangekondigd dat het bedrijf nu pre-orders accepteert voor zijn eVTOL type SD-05 voor persoonlijk gebruik. SkyDrive noemt de SD-05 zijn vliegende auto (nvdr. maar met een beperkt bereik).

De heer Kotaro Chiba, een gediplomeerd piloot die ook de eerste eigenaar van een HondaJet in Japan is, wordt de eerste particuliere klant van SkyDrive SD-05. Hij is een ervaren investeerder die heeft geïnvesteerd in meer dan 60 start-ups en 50 durfkapitaalfondsen.

Hij is de medeoprichter en managing partner van DRONE FUND, een durfkapitaalbedrijf dat zich richt op de drone- en luchtmobiliteitsindustrie en streeft naar het creëren van een samenleving waarin dergelijke technologieën op grote schaal worden gebruikt. In november 2018 werd hij de eerste aandeelhouder van SkyDrive via DRONE FUND. 

Met de verkoop aan particuliere personen wil SkyDrive bewijzen dat de SD-05 niet alleen bestemd is voor grote helikopteroperatoren en luchtvaartmaatschappijen maar in de toekomst ook zijn plaats zal hebben als privaat vervoermiddel. Over de prijs en de mogelijke leveringstermijn van deze private eVTOL is geen informatie gegeven. 

SkyDrive maakte eerder bekend dat het een contract heeft met Pacific Group voor een pre-order van 100 SD-05 eVTOL's. Vorige week bevestigde SkyDrive ook een pre-order van 50 SD-05 eVTOL's van Taiho Co, Japan. Taiho is onderdeel van de nieuw opgerichte publiek-privaat bedrijf voor geavanceerde luchtmobiliteit in de prefectuur Kagawa in de regio Shikoku.  

 

Specificaties van de SkyDrive SD-05

  • Afmetingen (L×B×H): 9.4m × 9.4m × 2.7m (incl. rotor)
  • Capaciteit: 2 personen (inclusief piloot)
  • Stroomvoorziening: Batterij Elektrisch
  • Voortstuwing: 12 motoren/rotoren
  • Belangrijkste structurele materialen: Composiet, aluminiumlegering
  • Maximaal startgewicht (MTOW): 1.100 kg 
  • Maximale kruissnelheid: 100 km/u (luchtsnelheid 54 KIAS)
  • Operationeel vluchtbereik: 5-10km (afhankelijk van operationele staat)
  • Operationele vliegtijd: 5-10 minuten (afhankelijk van de operationele toestand)
  • Vermoedelijk lanceerdatum: 06/2025
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *