Bezig met laden...

Logboek

Kort nieuws - Hill HX50 - AW169 Oostenrijk - S70i Black Hawks - Bell 525

Kort nieuws - Hill HX50 - AW169 Oostenrijk - S70i Black Hawks - Bell 525

Hill Helicopters - turbine van de HX50

In zijn wekelijkse info beschrijft Dr. Hill de karakteristieken van de nieuwe turbine die speciaal voor de Hill Helicopter HX50 wordt ontwikkeld door zijn team. De GT50 turboshaft turbine is speciaal aangepast voor hoge efficiëntie, laag verbruik en lange levensduur in een helikopter. Deze twee-spool turboshaft motor is volledig elektronisch gecontroleerd en start en stopt met de druk op een knop. De motor levert 400 hp continue vermogen, 440 hp take-off en 500 hp gedurende 30 seconden. Bekijk hieronder de video van Hill Helicopters.

 

Oostenrijk koopt Leonardo AW169 helikopters

Oostenrijk zal haar 50 jaar oude vloot van Alouette III helikopters vervangen door 18 Leonardo AW169 bi-turbine helikopters. De deal heeft een waarde van €300 miljoen voor de toestellen, training, logistiek, onderdelen en infrastructuur. De stukprijs van de Leonardo AW169 is €11 miljoen. Leveringen zullen starten in 2022 en moeten compleet zijn 2024. 

Airbus met de H145 en Bell met de 429 waren de concurrenten die het onderspit moesten delven tegen Leonardo. Airbus had echter weinig kans door mogelijke steekpenningen in 18 jaar oude zaak rond de Eurofighter. De Airbus aanbieding was niet alleen goedkoper maar de H145 is een zeer betrouwbaar toestel. Het oude steekpenning onderzoek dat net in september 2020 zonder bewijs werd afgesloten heeft teveel smet op het Airbus blazoen gelaten dat niemand in de Oostenrijkse Defensie het zou aandurven om Airbus deze deal te gunnen.         Foto copyrights: Ministerie van Defensie, Oostenrijk

 

De Filipijnen ontvangen 5 Sikorsky S-70i Black Hawk helikopters.

De eerste 5 Sikorsky S-70i Black Hawk zijn in de Filipijnen aangekomen. Deze zijn de eerste batch uit een bestelling van 16 helikopters die worden gebouwd in de Poolse unit van Sikorsky, PZL Mielec. Ze werden aan boord van een grote Antonov An-124 naar de Clark Air Force basis op 65 km van Manilla gevlogen. De order was eerst naar Bell gegaan voor 16 stuks 412EPI's maar toen Canada kritiek uitte op de mensenrechten in de Filipijnen van president Duterte, annuleerde deze de order bij Bell en bestelde de Sikorsky helikopters.

 

Bell 525

We kregen vorige week gedurende een webinar over de revolutionaire elektrische staartrotor, EDAT van Bell Helicopters, een update over de status van de Bell 525. Deze moderne medium-class helikopter zal de eerste 'fly by wire' burgerhelikopter zijn die in produktie zal worden gemaakt. Programma directeur Eric Sinusas gaf te kennen dat de Bell 525 in de komende weken door de FAA zal worden gecertificeerd.

De Bell 525 is een knappe medium helikopter met veel moderne technologie en de fly-by-wire besturing:

  • 2 x General Electric GE CT7-2F1 turbines (gecertificeerd in 2019)
  • Garmin G5000H glass cockpit (certificatie planning juni 2020)
  • range: 500 NM
  • max. kruissnelheid: 160 Kts
  • 5 rotorbladen
  • in offshore olie&gas configuratie: 16 passagiers en 2 piloten
  • autorotatie: automatisch in de juiste configuratie plaatsen
  • overzicht van de specificatie's - klik hier

Foto copyrights: Bell Helicopters

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *