Bezig met laden...

Logboek

Airbus mag nu ook H145 helikopters inzetten bij gaswinning

Airbus mag nu ook H145 helikopters inzetten bij gaswinning

Dat de nieuwe vijfbladige Airbus H145 helikopter een succeshelikopter is wordt stilaan bewezen door de verschillende soorten missies waarvoor deze lichte bi-turbine helikopter wordt ingezet.

Nu koopt ExxonMobil twee H145 helikopters voor haar LNG (liquefied natural gas) winning in Papua Nieuw Guinea. 

De helikopters zullen worden ingezet vanop de Hides Gas Conditioning Plant (HGCP) in provincie Hela in de hooglanden van Papoea Nieuw Guinea. Ze zullen daar worden ingezet op personeel en materiaal te transporteren voor de LNG winning.

Naast de betrouwbaarheid en het economisch plaatje van de nieuwe H145 was de 'hot & high' specificatie een kritisch selectiecriterium voor de H145 omdat er veel operatie's zullen worden uitgevoerd op 5.400 voet hoogte bij een temperatuur die kan oplopen tot meer dan 35° Celsius.

Het is de eerste keer dat Airbus Helicopters een toestel rechtstreeks aan ExxonMobil verkoopt en het is tegelijk ook de eerste keer dat een H145 wordt verkocht voor gebruik in de olie-en gassector in de AsiaPac regio.

Airbus is vooral opgetogen dat ze de nieuwe H145 kan inzetten buiten de traditionele sectoren, zoals EMS. Ook de vraag naar de militaire versie, de H145M, blijkt een groot succes te zijn. Sommige luchtmachten willen wegstappen van peperdure, speciaal gebouwde helikopters en kijken naar 'off the shelf', bestaande, betaalbare en bewezen helikopters die snel inzetbaar zijn en een hoge betrouwbaarheidsgraad hebben.

Foto copyright: Airbus Helicopters - Eric Raz

Video copyrights: Airbus Helicopters - gelukte landing van de H145 op de top van de Acongagua - hoogste top van het zuidelijk halfrond.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *