Bezig met laden...

Logboek

Joby eVTOL start bemande testvluchten

Joby eVTOL start bemande testvluchten

Joby, ontwikkelaar van elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) voor commerciële passagiersdiensten, heeft bevestigd dat het zijn vluchttestprogramma heeft uitgebreid met bemande vluchten aan boord van de Joby, een cruciale stap naar de certificatie van het toestel en naar commerciële activiteiten.

Vier testpiloten van Joby's team hebben nu vluchten aan boord van een Joby pre-productie prototype uitgevoerd en een reeks eerste tests voltooid waaronder voorwaartse overgangen naar semi-stuwkrachtvlucht. De testen vonden plaats in de Pilot Production Facility van het bedrijf in het Amerikaanse Marina, CA en vormen een aanvulling op de lopende vluchttests op Edwards Air Force Base die in september 2023 zijn aangekondigd, waar zowel Joby- als Amerikaanse luchtmachtpiloten de capaciteiten van de eVTOL in realistische operationele scenario's demonstreren.

De 'pilot aan boord campagne' werd geleid door Joby Chief Test Pilot James "Buddy" Denham en was ontworpen om gegevens te verzamelen over de handling kwaliteiten van de eVTOL en de pilot control interfaces. Dit met de ontwikkeling van het toestel ondersteunen en een basis vormen voor toekomstige "for credit" testen als onderdeel van het lopende certificeringsprogramma van de Joby bij de FAA (Federal Aviation Administration).

Tijdens de succesvolle testen beoordeelden Joby-piloten het gemak van het uitvoeren van een aantal taken en manoeuvres die piloten tijdens normale operaties moeten uitvoeren. Dit zijn onder andere verticale starts, versnellen en overschakelen naar voorwaartse vlucht en vertragen tot een verticale landing op een landingsplatform. De evaluatie van deze testen zal de certificering van de Joby ondersteunen, evenals het lopende werk met het ministerie van Defensie.

Joby heeft onlangs aangekondigd dat het zijn eerste grootschalige productiefaciliteit zal vestigen in Dayton, Ohio, de geboorteplaats van de luchtvaart, die tot 500 eVTOL's per jaar zal kunnen produceren.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *