Bezig met laden...

Logboek

EHang EH216 Drone in Spanje voor EU AMU-LED demovlucht

EHang EH216 Drone in Spanje voor EU AMU-LED demovlucht

EHang, de Chinese ontwikkelaar van autonome drones heeft aangekondigd dat het met zijn EH216 AAV succesvolle vluchtdemonstraties heeft uitgevoerd in Spanje onder de Europese Unie AMU-LED-project (Air Mobility Urban – Large Experimental Demo). Dit is een van Europa's grootste Urban Air Mobility (UAM) demonstratieprojecten.

De EH216-vluchtdemonstraties werden onlangs uitgevoerd in het Rozas Airborne Research Center (CIAR) van het Spaanse Nationale Instituut voor Lucht- en Ruimtevaarttechnologie in Lugo, Galicië, Spanje. De demo-vluchten verifieerden en valideerden de UAM Concepts of Operations (ConOps). 

Voor de demonstraties werden de vluchtgegevens van de autonome eVTOL EH216 geïntegreerd in het U-space-platform van het project. De demovluchten werden veilig en efficiënt uitgevoerd onder verschillende gesimuleerde scenario's, waaronder de aanwezigheid van andere onbemande luchtsystemen ("UAS") in het omringende luchtruim en de succesvolle implementatie van conflictbeheersingsprocedures tijdens de vlucht en nadering van de landings-vertiport.

Het AMU-LED-project maakt deel uit van het Horizon 2020-programma van de Europese Unie, gekaderd in de SESAR (Single European Sky ATM Research) Joint Undertaking, met als uiteindelijk doel het uitvoeren van grootschalige demonstraties van UAM-diensten met luchttaxi's en de veilige integratie van verschillende soorten UAS-operaties in stedelijke omgevingen, om steeds duurzamere, slimme steden te realiseren.

Het project ging van start in januari 2021 en zal worden afgesloten met de succesvolle vluchtdemonstraties uitgevoerd door EHang met zijn EH216 AAV bij CIAR in Spanje in oktober 2022.

Update over EHang

  • EHang bevestigde dat het kort bij de CAAC-certificatie van de EH216 zit.
  • Als dit bewaarheid wordt zou de EH216 de eerste gecertificeerde AAM ter wereld zijn.
  • Het geloof van de beurs in het aandeel EHang is compleet weg. Het aandeel dat op zijn hoogtepunt, op 12 februari 2021, $ 129,8 waard was wordt vandaag verhandeld op de beurs onder de $ 4. Het bedrijf is nu $ 225 miljoen waard op de beurs, op 12 februari 2021 was dit meer dan $ 6 miljard.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *