Bezig met laden...

Logboek

Luxemburgse LAR heeft zijn 'gedoneerde' EpiShuttle voor COVID-19 patienten ontvangen

Luxemburgse LAR heeft zijn 'gedoneerde' EpiShuttle voor COVID-19 patienten ontvangen

Op 12 mei 2020 riep het LAR, de Luxemburgse Air Rescue, om dringende geldelijke steun voor een urgente aankoop van  twee speciale transportisolatoren EpiShuttle.

Een EpiShuttle transportisolator zorgt voor een gecontroleerde omgeving voor de besmette patiënt en voor de veiligheid van de bemanning van de reddingshelikopter. Voor de aankoop van twee EpiShuttles, de nodige randapparatuur, het inbouwen en de nodige toelatingen had de Luxemburgse Air Rescue dringend 250.000 euro nodig

We zijn 2 maand later en de Lar kan de eerste door donatie gefinancierde EpiShuttle voor haar helikopters presenteren. 

René Closter, CEO en President van Luxembourg Air Rescue bedankte alle donateurs voor hun gulle giften. “Speciale situaties zoals in de Corona-periode vereisen speciale actie. Dankzij de gulle donaties hebben we al 160.000 euro opgehaald om onze eerste EpiShuttle inclusief accessoires en installatiemaatregelen te financieren!" 

In een EpiShuttle ligt de patiënt op een isolatiebrancard onder een doorzichtige plastic koepel. Het kan via een luchtdichte toegang worden aangesloten op een beademingssysteem op de intensive care en tegelijkertijd worden behandeld en bewaakt. De bemanning noch het verplegende personeel komen in aanraking met de besmette patiënt.

Met de EpiShuttle is dat het niet nodig om telkens de hele helikoptercabine te desinfecteren want de besmette patient is volledig geïsoleerd van de cabine. Dit betekent dat de reddingshelikopter sneller klaar voor de volgende inzet. Het LAR medisch team is ervaren en al getraind om dit systeem veilig te gebruiken. LAR heeft reeds eerder ervaring opgedaan met het transport van ebola-patiënten in een Medivac isolatiecel in hun Learjet.

Ook het Duitse DRF Luftrettung heeft reeds een 10 EpiShuttles in gebruik.

Lees hier het Lar News van Juni 2020

Foto copyrights: LAR, Luxemburg Air Rescue

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *