Bezig met laden...

Logboek

Indonesie ontvangt 8 Airbus H225M helikopters

Indonesie ontvangt 8 Airbus H225M helikopters

De Indonesische luchtmacht heeft op 1 december 2023 acht nieuwe Airbus H225M-helikopters in ontvangst genomen ter ondersteuning van transport- en andere militaire missies.

Minister van Defensie Prabowo Subianto leidde de overdrachtsceremonie, samen met vertegenwoordigers van de industrie.

Een groot deel van de assemblage van deze H225M Caracal helikopters werd uitgevoerd door PT Dirgantara Indonesia (PTDI), in zijn fabriek in Bandung, Indonesië. PTDI is reeds vele jaren de verkoops- en productiepartner van Airbus in Indonesië. De lokale assemblage is onderdeel van de regeringsbeslissing om Indonesische bedrijven in staat te stellen deel te nemen aan belangrijke defensieaankopen.

De Airbus H225M's zijn toegewezen aan het Air Squadron 8 van de Indonesische luchtmacht om speciale missies uit te voeren, waaronder vuursteun vanuit de lucht, gevechtszoek- en reddingsacties, medische evacuatie en maritiem toezicht.

De levering maakt deel uit van een overeenkomst uit 2019 om de bestaande vloot van zes H225M's van de dienst uit te breiden.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *