Bezig met laden...

Logboek

Productie CH-53K King Stallion op volle toeren

Productie CH-53K King Stallion op volle toeren

De zwaarste Westerse militaire helikopter, de Amerikaanse CH-53K King Stallion, mag op volle capaciteit worden geproduceerd door Sikorsky. Deze FRP-status (Full Rate Production) is beslist na de initiële beperkte productie en na een beoordeling van de resultaten van de initiële operationele test en evaluatie (IOT&E), live brandtest en evaluatie, beoordelingen van de gereedheid van de productie, risico- en betaalbaarheidsanalyses. 

Op 21 december werd het Acquisition Decision Memorandum ondertekend. Deze FRP is een belangrijke mijlpaal voor het H-53 Heavy Lift Program Office (PMA-261), omdat het programma hierdoor de inkoophoeveelheden kan vergroten, waardoor productie-efficiëntie wordt bereikt en de eenheidskosten worden verlaagd. Het US Marine Corps mag nu in het totaal 200 CH-53K King Stallion helikopters aankopen.

"We hebben met succes de prestaties en betrouwbaarheid van deze belangrijke helikopter aangetoond", zegt kolonel Kate Fleeger, PMA-261-programmamanager. "Met FRP zullen we blijven voortbouwen op de sterke productie, ondersteuning en ondersteuning die is vastgesteld voor de CH-53K King Stallion."

Het Korps Mariniers zet de overgang van de CH-53E naar de CH-53K voort en ligt op schema om in FY2029 de volledige operationele capaciteit aan te kondigen.  PMA-261 beheert de ganse levensloop, van ontwikkeling, inkoop, ganse ondersteuning, uitfasering tot de finale verwijdering van alle CH-53 heavy-lift helikopters.

De CH-53K King Stallion is een multi-missie helikopter met hoogste heavy-lift mogelijkheden. Het is de enige heavy-lift helikopter die tot 2032 en daarna in productie zal blijven. De CH-53K kan een externe belasting van 27.000 pond over 110 nautische mijlen dragen in hoge / hete omstandigheden, wat meer dan het drievoudige is van het externe laadvermogen van de bestaande CH-53E-helikopter.

De door Sikorsky gebouwde CH-53K is ook ontworpen om aanvalstransport van gepantserde voertuigen, uitrusting en personeel uit te voeren bij operaties diep landinwaarts. Dergelijke operaties vertrekken vanop een commandoschip op zee en zijn van cruciaal belang in de Indo-Pacifische regio. De CH-53K is een digitaal ontworpen helikopter, die een ook andere operaties mogelijk maakt, zoals humanitaire hulp, brandbestrijding en opsporing en redding.

Foto CH-53K © U.S. Marine Corps - Cpl. Adam Henke

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *