Bezig met laden...

Logboek

Slovakije gaf 5 Russische Mi-helikopters aan het Oekraiense leger

Slovakije gaf 5 Russische Mi-helikopters aan het Oekraiense leger

In de marge van de NAVO-bijeenkomst van de ministers van Defensie in Brussel maakte de Slowaakse minister van Defensie, Jaroslav Nad bekend dat zijn land naast een lading van duizenden Slowaakse 122m Grad-raketten ook reeds 5 Russische Mi-helikopters aan Oekraïne heeft gedoneerd.

De donatie bestond uit vier Russian Helicopters Mi-17 en 1 Mi-2 helikopter. Deze helikopters van Russische makelij waren de standaarduitrusting van de luchtmachten in de voormalige Sovjetunie. Deze helikopters zijn reeds vervangen bij de Slowaakse strijdkrachten door in de VS gemaakte Sikorsky UH-60M Black Hawk-helikopters.

Slovakije is het westelijke buurland van Oekraïne en binnen de NATO een grote voorvechter voor verregaande militaire steun aan Oekraïne.  

De Mi-2 is een kleine, gepantserde en bewapende 3,7 ton helikopter. Deze helikopter is uitgerust met 57mm raketten en een 23mm kanon. Het toestel werd exclusief gebouwd tot 1985 in Polen. 

De Mi-17 is de exportversie van de Mi-8 en wordt nog steeds gebouwd in de Russian Helicopters fabrieken in Kazan en Ulan-Ude. Het is een grote 13-ton helikopter met een capaciteit van 32 bepakte militairen of 4.000 kg vracht.     

Foto Mi-2: credit Radomil & Foto Mi-17: credit Meggar - under Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *