Bezig met laden...

Logboek

Bell Helicopter bouwt 50% minder helikopters dan in 2013 maar blijft Mirabel trouw

Bell Helicopter bouwt 50% minder helikopters dan in 2013 maar blijft Mirabel trouw

Dat ook Bell niet gespaard blijft van de aanhoudende olie- en gascrisis was al eerder bekend. Nu heeft CEO Mitch Snyder bekendgemaakt dat hij 2016 zal afsluiten met de helft van het aantal gebouwde helikopters vergeleken met 2013. Bell zit op het laagste niveau sinds vele jaren en heeft daardoor zijn personeelsaantal gestadig zien verminderen.

Bell’s winst in haar kwartaal eindigend in October 2016 was $97 miljoen, $2 miljoen lager dan dezelfde periode vorige jaar. Omzet was 3 % lager of $734 miljoen. In die periode leverde Bell 25 commerciele helikopters bijna de helft van vorige jaar toen ze 45 helikopter bouwde. Bell bouwden 6 miltaire V-22's, vorig jaar was dat 4 stuks.

Maar ook goed nieuws; maar dan vooral voor de fabriek in Mirabel in Canada. Mede door financiele steun van de provincie en de staat heeft Bell Helicopters nu definitief beslist dat de ontwikkeling en de produktie van de twee nieuwe helikopters in Mirabel zullen blijven.

Een eerdere beslissing om de nieuwe Bell 505 JetRanger X in de USA te bouwen werd teruggedraaid en samen met het type Bell 525 zal de 505 JetRanger X in Mirabel, Canada worden gebouwd. Waar een eventuele militaire versie van de JetRanger 505X zal worden gebouwd is nog niet bekend, en zal vermoedelijk afhangen wie de grote militaire klant zal worden.

Bell heeft 380 orders voor de nieuwe burgerversie van de JetRanger 505 X en verwacht dat de certificatie nog voor het eind van 2016 zal worden behaald.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *