Bezig met laden...

Logboek

Spaanse NH90 met CT7-8F5 turbines kunnen met SAF vliegen

Spaanse NH90 met CT7-8F5 turbines kunnen met SAF vliegen

Het Spaanse ITP Aero heeft met succes motortesten voltooid met een mix van duurzame luchtvaartbrandstof (SAF - Sustainable Aviation Fuel) met conventionele kerosine met de GE Aerospace CT7-8F5-motor, die de NH-90-helikopters van het Spaanse leger aandrijft.

In de toekomst is ITP Aero van plan goedgekeurde SAF-mengsels te gebruiken in alle CT7-motoren. Met de steun van motorenbouwer GE Aerospace en brandstofleverancier bp is deze mijlpaal een belangrijk onderdeel van de inspanningen van ITP Aero om de uitstoot van de NH-90 helikopters te verminderen.

Kolonel Juan Manuel Sánchez Coello, hoofd van de OSC NH90, zei: “De Spaanse strijdkrachten zijn vastbesloten om de milieu-impact van luchtoperaties tot een minimum te beperken en ondersteunen daarom alle inspanningen om dit doel te bereiken. Vandaag verwelkomen de Spaanse strijdkrachten, en in het bijzonder de OSC NH90, het militaire bureau voor de gemeenschappelijke ondersteuning van de Spaanse NH90-vloot, dit initiatief van ITP Aero om het gebruik van SAF-brandstof in de NH-90 motoren te testen en te promoten, en hoopt dat deze bijdrage zal dienen om te bevorderen dat SAF in de nabije toekomst een betaalbare en beschikbare standaardvoorziening wordt in onze dagelijkse activiteiten."

Met meer dan 100 miljoen vlieguren is GE's CT7/T700-familie van turboshaft- en turbopropmotoren actief in de hele luchtvaartwereld.

Elissa Lee, directeur van GE Aerospace's Commercial Turboshaft Engines, zei: “ITP Aero is de eerste onderhouds-, reparatie- en revisiefaciliteit die zich ertoe verbindt SAF te gebruiken voor het testen van GE Aerospace-motoren. Deze inspanning betekent een zeer belangrijke stap voorwaarts voor zowel het CT7-programma als de inspanningen van de industrie om de uitstoot van vluchten en operaties te verminderen. Na een samenwerking van meer dan tien jaar zijn we er trots op deze mijlpaal te vieren met ITP Aero, een bewezen leider op het gebied van klantenservice voor onze CT7-klanten.”

Andrés Guevara, voorzitter van bp Spanje, zei: " We zijn zeer verheugd bij te dragen aan het koolstofvrij maken van de activiteiten van het Ministerie van Defensie door SAF te leveren vanuit onze raffinaderij in Castellón, de eerste raffinaderij ter wereld met een CORSIA (Carbon Offsetting & Reduction Scheme for International Aviation) certificering. Onze inzet om de luchtvaartsector koolstofarm te maken, omvat onder meer het verhogen van de productiecapaciteit van SAF in Castellón tot 450.000 ton/jaar tegen 2027".

Foto's © ITP Aero (ES) / GE Aerospace

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *