Bezig met laden...

Logboek

Volocopter presenteert nu de VoloDrone voor de landbouw

Volocopter presenteert nu de VoloDrone voor de landbouw

De ontwikkelingen staan niet stil bij Volocopter. Nadat 2 weken geleden de eerste bemande vlucht met een Volocopter in het drukke Singapore heeft plaatsgevonden stelt Volocopter nu zijn nieuwste ontwikkeling van de Volodrone voor.

Samen met de firma John Deere, de wereldleider op gebied van landbouwmachines, heeft Volocopter een demonstator model gemaakt van een Volodrone speciaal uitgerust voor het spuiten van landbouwgewassen. Met een nuttige lading van 200kg is deze Volodrone klaar om gewassen op grote velden te behandelen. De Volodrone kan dit ook doen in moeilijk bereikbare omgevingen.

Deze allereerste grootvermogen landbouwdrone is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen John Deere en Volocopter. In deze samenwerking heeft John Deere hun specifieke landbouwkennis en de noden van de landbouwers aangebracht. 

Beide ondernemingen zien veel potentieel voor de Volodrone in de landbouw. Vooral de mogelijkheden om de sproeistoffen zeer efficient toe te passen en de mogelijkheden tot volledige autonoom vliegen op moeilijk bereikbare plaatsen zijn oplossingen waar de landbouw zit op te wachten. Ook het feit dat de operator niet in aanraking komt met de sproeiproducten is een belangrijk aspect. 

John Deere heeft als markleider voor landbouwmachines reeds ettelijke processen geautomatiseerd of geoptimaliseerd. de 'Agricultural Management Solutions' (AMS) van John Deere brengen spitstechnologie naar de landbouw. De samenwerking met Volocopter is een mooie voorbeeld hoe John Deere de nieuwste technologieen in haar landbouwoplossing integreert.

De John Deere / Volocopter drone heeft naast een sproeioplossing voor gewassen ook een flexibele ophanging waarop andere landbouwtoepassingen kunnen worden gemonteerd. In de sproeitoepassing is de Volodrone uitgerust met twee tanks en een sproeibaar. De Volodrone kan zeer lang vliegen en kan met grote nauwkeurigheid tot 6 hectare per uur behandelen op zeer lage hoogte. Een GPS en sproeicomputer zorgt voor de juiste dosering en plaats. 

Het is wel nog even wachten vooraleer de landbouw-Volodrone uw tuin komt besproeien!

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *