Bezig met laden...

Logboek

Grootste helikopter ter wereld, Mi-26 op weg naar PS Aero in Baarlo (NL)

Grootste helikopter ter wereld, Mi-26 op weg naar PS Aero in Baarlo (NL)

PS Aero in het Nederlands Limburgse Baarle is van geen kleintje vervaard. Het is de specialist in de Lage Landen en ver daarbuiten in oude militaire helikopters en vliegtuigen en allerlei en onderdelen. Zelfs Hollywood kent PS Aero en doet beroep op de onderneming van Piet Smedts om helikopters, vliegtuigen en simulators te huren voor films en evenementen.  

Vorige week wist PS Aero een van de drie reusachtige Russian Helicopters Mi-26 (zie ons vorig artikel) op de kop te tikken en deze vanuit Antwerpen met een binnenschip via de Maas naar het Limburgse Kessel te varen. 

Daar werd de grootste helikopter ter wereld op de kade geladen en staat hij te wachten op kort transport over de weg naar PS Aero in Baarle. Maar ook dat is geen sinecure want de bijna 9 meter hoge helikopter moet per vrachtwagen onder hoogspanningsleiding ter hoogte van het Mariaplein in Kessel. Om dit te realiseren moet deze spanningsvrij worden gemaakt en dat zou nog enige tijd duren. Ondertussen blijft de Mi-26 met de Russische registratie RA-06041 op de Kuypers werf aan de Maas staan.

Wat PS Aero met deze maxi-helikopter gaat doen is een open vraag. In elk geval is het knap dat we voor het eerst een Mi-29 helikopter in Nederland hebben.

Hieronder een knappe fotoreportage uit Kessel die we toegestuurd kregen van Vakman Pim - dank voor de medewerking!

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *