Bezig met laden...

Logboek

Australische NH90 crasht - 4 doden

Australische NH90 crasht - 4 doden

Afgelopen vrijdag is een MRH90 Taipan-helikopter, de Australische versie van de NH90 bij een grootscheepse oefening in de oceaan ten noorden van Queensland gecrasht. De vier inzittenden zijn na een intense zoektocht nog steeds niet teruggevonden en officieel vermist.  

De omstandigheden waarbij de helikopter vrijdagavond omstreeks 22:30 LT in het water bij Hamilton Island terechtkwam gedurende een oefening samen met het Amerikaans leger, zijn nog niet duidelijk. Het wrak van de MRH90 werd intussen wel teruggevonden en geborgen. 

Intussen heeft de Australische Defensie beslist om de vloot van MRH90 helikopters aan de grond te houden tot de oorzaak van de crash bekend is. 

De dodelijke crash komt kort nadat in maart 2023 een andere MRH90 Taipan voor de kust in de Jervis Bay crashtte en de inzittenden met moeite konden worden gered. Na dit incident werd de vloot MRH90 tijdelijk aan de grond gehouden ter inspectie en in april terug vrijgegeven.

Eerder besliste de Australische Defensie om de vloot MRH90 helikopters te vervangen door de Black Hawk UH-90M helikopters. Defensie schreef in het plan dat men de Black Hawk helikopter wil aankopen omdat die beter geschikt is voor taken vanop marineschepen en die meer compatibel zijn met de Sikorsky MH-60S Seahawks die de Marine ook in dienst heeft. De vervanging van deze NH90 helikopters, is voorzien tussen 2023 en 2030.  

Foto credit: DVID - PO1 Kyle Carlstrom

 

Update 3 Augustus 2023:

  • De onderzoeksteams hebben de zwarte dozen nog steeds niet teruggevonden.
  • Volgens het leger zijn intussen met een onderwatertuig menselijke resten waargenomen.
Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *