Bezig met laden...

Logboek

Sikorsky bestaat 100 jaar: een erfenis van innovatie

Sikorsky bestaat 100 jaar: een erfenis van innovatie

Sikorsky, viert in 2023 zijn 100e verjaardag - een erfenis van innovatie

Oprichter, Igor Sikorsky, kwam naar Amerika geïnspireerd door dromen over het ontwerpen en bouwen van vliegtuigen voor een ontluikende industrie. 100 jaar geleden creëerde hij het innovatiebedrijf dat we nu kennen als Sikorsky, intussen een dochterbedrijf van Lockheed Martin.

Vanaf een bescheiden begin bouwden hij en generaties Sikorsky-medewerkers voort op die vroege ideeën en creëerden een geheel nieuw luchtvaartveld met de eerste praktische helikopter en steeds geavanceerdere versies in de decennia die volgden. Deze uitvinding, in de bekwame handen van helikopter-bemanningen over de hele wereld, is een krachtig hulpmiddel geworden om levens te redden en missies uit te voeren in de meest moeilijke en gevaarlijke omstandigheden.

De succesvolle missies van de civiele en militaire helikopteroperatoren motiveren het Sikorsky-team om door te gaan met het innoveren en verbeteren van onze helikopters.  Al 100 jaar pioniert Sikorsky we met vluchtoplossingen die mensen overal naar huis brengen, dankzij het vernuft van Igor Sikorsky!

We wensen eeuweling Sikorsky een nieuwe eeuw van innovatie in de helikopterindustrie! 

 

Igor I. Sikorsky-archieven

Igor Sikorsky mag zowat de vader van de helikopter genoemd worden. Zijn bijdrage tot de moderne helikopterindustrie kan moeilijk worden overschat en het is dan ook een must dat zijn erfenis en archieven goed worden bewaard en gekoesterd.  

De missie van de historische archieven van Igor I. Sikorsky is het verwerven, beheren, beschermen en toegankelijk maken voor gekwalificeerde personen voor onderzoeks- en educatieve doeleinden, historische documenten en memorabilia in verband met Igor I. Sikorsky, zijn leven en zijn carrière in de luchtvaart, en de Sikorsky Aircraft Corporation. Je kunt de geschiedenis van Sikorsky en zijn archieven hier bekijken. 

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *