Bezig met laden...

Logboek

US Army en Amerikaans Congres weer in de clinch over de Boeing Chinooks

US Army en Amerikaans Congres weer in de clinch over de Boeing Chinooks

Het zit er weer bovenarms op in Amerika tussen het Congres en de legerleiding.

Net als vorig jaar wil de staf van het Amerikaans leger de investering in Boeing Chinook helikopters terugschroeven en in 2021 alleen Chinook G-modellen aankopen voor de 'Special Operations' groep.

Zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat willen echter extra geld vrijmaken zodat het leger extra Chinook F-modellen kan aankopen en de Boeing fabriek draaiende kan houden tot er een groot aantal bestaande Chinook's kunnen worden gemoderniseerd naar de uitvoering Block II.

Het leger van zijn kant wil alleen het strikt noodzakelijk investeren in de Chinook helikopters om middelen vrij te maken voor het FVL-programma (Future Vertical Lift). In zijn budget voorzag het alleen 69 Chinook's voor de Special Forces. Het originele plan om 473 Chinook's CH-47F aan te kopen is reeds vorig jaar opgeborgen door het leger.

De generale staf van het leger heeft eens te meer duidelijk gemaakt dat het moeilijke maar noodzakelijke beslissingen genomen heeft om de toekomst veilig te stellen. 

Het is duidelijk dat Boeing een sterke lobby heeft die zowel in het Huis van Afgevaardigden als in de Senaat voldoende sterk staat om weerwerk te bieden aan de verlangens van het leger. Uiteindelijk moet de politiek het militair budget goedkeuren.

Of en hoe deze discussie beslecht zal worden is helemaal nog niet duidelijk.

Onderstaande video: Hoogte training in de Beierse Alpen.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *