Bezig met laden...

Logboek

Piasecki koopt Sikorsky-fabriek en zal er waterstof helikopters bouwen

Piasecki koopt Sikorsky-fabriek en zal er waterstof helikopters bouwen

Helikopterbouwer Piasecki koopt het Sikorsky Heliplex-complex in Coatesville, VS en wil er een productiefaciliteit voor waterstof aangedreven helikopters maken. 

Piasecki zal de voormalige Sikorsky-helikopterfabriek ombouwen tot een geavanceerde VTOL R&D-faciliteiten heeft plannen om tegen 2028 meer dan 400 werknemers in dienst te nemen. Vroeger bouwde Sikorsky hier haar S-76 en S-92 helikopters.

Piasecki zal de ultramoderne faciliteit van 20.000 vierkante meter omvormen tot een geavanceerd R&D-centrum voor de volgende generatie VTOL (Vertical Take Off & Landing)-helikopters, Unmanned Aerial Systems (UAS) en aanverwante technologieën. Met name de aanstaande PA-890 helikopter van Piasecki, 's werelds eerste emissievrije waterstof-brandstofcel-helikopter, zal daar worden gebouwd en getest.

De faciliteit - die technische ontwikkeling, vliegtuigassemblage, verf- en afwerkingsfaciliteiten en een goed uitgerust test- en leveringscentrum voor productievluchten omvat - zal in de herfst zijn deuren openen voor werknemers en zal naar verwachting tegen 2028 ongeveer 400 werknemers aantrekken.

"Deze faciliteit van wereldklasse zal dienen als een sterke basis voor toekomstige groei en zal ons in staat stellen om onze R&D- en productiecapaciteiten uit te breiden terwijl we transformationele verticale lifttechnologieën leveren aan de defensie- en commerciële markten", aldus John Piasecki, CEO van Piasecki. 

80 jaar innovatie - nu een pionier in de 'next-generation vertical flight'

2023 markeert 80 jaar Piasecki-innovatie in verticale vlucht, een erfenis die begon in 1943 toen Piasecki de PV-2 bouwde, de tweede succesvolle helikopter die in Amerika vloog en die nu te zien is in het Smithsonian Air & Space Museum.

Kort daarna ontwikkelde Piasecki de 's werelds eerste tandem-rotorhelikopter - een revolutionair ontwerp dat sinds de Tweede Wereldoorlog heeft bijgedragen aan talloze levensreddende missies over de hele wereld - en dat nu nog altijd voortleeft in de CH-47 Chinook-helikopters van Boeing.

Vandaag bouwt Piasecki voort op deze erfenis met een echt baanbrekend portfolio van verticale lift technologieën, waaronder geavanceerde digitale vluchtcontrole- en vluchtautomatiserings-technologie, waterstofbrandstofcel en hybride voortstuwingssystemen, morphing aerostructures en meer. 

Waterstofbrandstofcel PA-890 eVTOL

De PA-890 eVTOL van Piasecki is wereldwijd de eerste emissievrije en door waterstof aangedreven helikopter. De helikopter met vertraagde rotor is bedoeld voor gebruik in verschillende missies, waaronder Emergency Medical Services (EMS), levering van hoogwaardige On-Demand Logistics (ODL), On-Demand Mobility (ODM) personeelsvervoer door de lucht en vele andere commerciële applicaties.

Naast een nul-koolstofuitstoot verlaagt de PA-890 eVTOL ook de directe bedrijfskosten met 50% en produceert het ook veel minder geluid in vergelijking met de huidige helikopters met een fossiele brandstofturbine.

Piasecki werkt samen met ZeroAvia, een marktleider in luchtvaarttoepassingen op waterstof, om diens revolutionaire High Temperature Proton Exchange Membrane (HTPEM) waterstof-brandstofceltechnologie voor PA-890 en andere VTOL-toepassingen te ontwikkelen en te implementeren.

Investeringen van de Amerikaanse luchtmacht in het testen op de grond van een 660kW HTPEM-aandrijfsysteem met waterstof-brandstofcellen versnellen de ontwikkeling, certificering en productie van de PA-890 om tegemoet te komen aan de behoeften van het leger en de commerciële lichte helikopter van $ 40 miljard markt.

Foto's © Piasecki Aircraft

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *