Bezig met laden...

Logboek

Lifeseeker wordt onmisbaar bij SAR-operaties

Lifeseeker wordt onmisbaar bij SAR-operaties

Het telefoonlocatiesysteem Lifeseeker van fabrikant Centum helpt SAR-teams over de hele wereld om levens te redden en de operationele kosten van reddingsmissies te verlagen. Lifeseeker wordt nu reeds gebruikt door 40 SAR-operatoren in meer dan 20 landen op vier continenten. Het afgelopen jaar werd 70% van de missies uitgevoerd in Europa, 20% in Noord-Amerika, en de resterende 10% was verdeeld over Oceanië en Azië.

Maar hoe werkt dit telefoonlocatiesysteem in de lucht?

Lifeseeker is het telefoonlocatiesysteem in de lucht dat mobiele telefoons nauwkeurig lokaliseert, zelfs zonder netwerkdekking en onder ongunstige weersomstandigheden. Door het systeem verandert een mobiele telefoon in een perfect noodbaken dat reddingsteams naar de exacte locatie kan leiden. De enige vereiste is dat de GSM is ingeschakeld, het moet zelfs niet met een netwerk zijn verbonden. Lifeseeker fungeert ook als relais en kan een communicatiekanaal bieden tussen de vermiste persoon en het reddingsteam.

De belangrijkste Lifeseeker-data van het afgelopen jaar zijn

  • 5 minuten : de gemiddelde geolocatie.
  • > 10 minuten : de gemiddelde zoektijd.
  • > 30 meter : de gemiddelde nauwkeurigheid.
  • Binnen 5 meter : hoogste nauwkeurigheidsscore.
  • 75% van de missies werd uitgevoerd in afgelegen of bergachtige omgevingen.
  • 5% hiervan vond plaats onder lawineomstandigheden.
  • 25% van de missies vond plaats in stedelijke of semi-stedelijke gebieden.
  • Lifeseeker werd in 65% van de missies op helikopters gebruikt.
  • Voor de overige 35% werd het op drones gebruikt

De Royal Canadian Air Force, bergreddingsoperator REGA, de Zwitserse luchtmacht, het Italiaanse Vigili del Fuoco (Italiaanse brandweer) en anderen zijn enkele van de Lifeseeker-gebruikers die het systeem dagelijks tijdens hun missies testen en deze data bewijzen.

Lifeseeker CEO, Hector Estevez, zei: “Lifeseeker is gebruikt in een grote verscheidenheid aan missies, van het vinden van mensen die vastzaten in lawines tot een gepensioneerde die omviel en gedesoriënteerd raakte tijdens het verzamelen van paddenstoelen."

"En het werd gebruikt aan boord van zowel SAR-helikopters als drones. Deze gegevens laten zien hoe flexibel Lifeseeker is en dat het in elke omgeving kan worden gebruikt om mensen snel en efficiënt te vinden. We zijn er trots op dat we met onze technologie kunnen bijdragen aan het redden van levens “ aldus Estevez.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *