Bezig met laden...

Logboek

Helihaven Knokke-Heist gaat van start met nieuwe uitbater

Helihaven Knokke-Heist gaat van start met nieuwe uitbater

De helihaven van Knokke-Heist (EBKW) is al wat langer een buitenbeentje in ons helikopterwereldje. Het is de enige helihaven in de Benelux die door het gemeentebestuur werd opgericht met de bedoeling om het landen en opstijgen in de gemeente te centraliseren. Dit impliceert ook dat het in Knokke-Heist voor private helikopters verboden is om te landen buiten deze gemeentelijke helihaven.

Voor de uitbating van de helihaven doet de gemeente, via een aanbesteding, beroep op een helikopteroperator. Zoals we in een eerdere bijdrage schreven vertrouwde de gemeente Knokke-Heist vanaf 1 maart de exploitatie van de helihaven toe aan het team van helikopteroperator Heliventure onder leiding van Luc Bertels. Naast EBLT (Lint) en EBNL (Nijlen) is EBKW (Knokke) de derde helihaven die Heliventure zal uitbaten.

Intussen heeft de nieuwe uitbater op de aangepaste website reeds een eerste nieuwigheid gelanceerd. Men kan nu 24u voor een geplande landing via de website een aanvraag tot landing doorgeven. Als je een aanvraag tot landing wilt doen op de dag zelf moet je wel even snel telefoneren met de helihavenoverste. Op deze link kun je ook alle informatie vinden die je als piloot nodig hebt om veilig te landen met je helikopter.

De dagelijkse werking van de helihaven wordt zoals voorheen gerund door Patrick Cauwels en krijgt hiervoor de steun van het team van Heliventure / Helicopterflights.be. En we verwachten dat de nieuwe uitbater meer vernieuwingen plant, onder andere op niveau van de infrastructuur en de digitalisering.

De nieuwe uitbater wil deze knappe helihaven verder laten groeien tot een helihaven die de uitstraling van Knokke-Heist waardig is.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *