Bezig met laden...

Logboek

Rapport vanop de ILA 2022 in Berlijn (deel 1)

Rapport vanop de ILA 2022 in Berlijn (deel 1)

Het was al vier jaar gelden dat de Duitse luchtvaartshow en beurs, ILA (Internationale Luftfahrt Austellung) de laatste keer in Berlijn plaats had gevonden. Het was dan ook niet te verwonderen dat de ILA 2022 meer dan 200.000 bezoekers wist aan te trekken. 

De eerste drie dagen waren voorbehouden voor de militaire en civiele luchtvaartprofessionals en de gespecialiseerde pers terwijl afgelopen zaterdag en zondag het grote publiek de meer dan honderd vliegtuigen en helikopters kwamen bewonderen. De 4 beurshallen waren tot de nok gevuld met allerlei uitrustingen en toestellen van de verschillende luchtvaartfabrikanten. ILA 2022 is voor Duitsland wat de Paris Airshow Le Bourget is voor Frankrijk en gelukkig wisselen ze elkaar af in een tweejaarlijks event. 

Zoals steeds ging onze aandacht en deze van Helispot-fotograaf Tom Buysse uit naar de aanwezige helikopters; hieronder een eerste overzicht.

Het Amerikaans leger was met niet minder dan 200 militairen aanwezig afkomstig van de Air Cavalry Brigade, 1st Cavalry Division die in het kader van operatie Atlantic Resolve in een aantal landen in het oosten van Europa gestationeerd zijn. Zij toonden een Black Hawk UH60, een Chinook CH47-F, een Apache AH64-E en een mooie Lakota UH72-A.

 

 

 

 

 

De Duitse luchtmacht speelde een thuiswedstrijd en mocht zijn helikoptervloot tonen aan het grote publiek. Hier kregen we de CH53E Super Stallion, de Airbus LUH H145M, de NH90 SeaLion en de NH90 TTH Transporthelikopter te zien.

 

  

 

 

 

 

Daarnaast toonde de Duitse luchtmacht ook nog een Airbus LUH H145-SAR, een LUH H145M en de Airbus Tiger aanvalshelikopter.

 

 

 

 

 

Tot zover een eerste reeks helikopters vanop de ILA 2022. In de komende dagen komen we met onze tweede reportage van de helikopters op de Duitse luchtvaartshow.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *