Bezig met laden...

Logboek

Zuid-Korea gaat zijn VH-92 helikopters vervangen

Zuid-Korea gaat zijn VH-92 helikopters vervangen

De Koreaanse militaire autoriteit heeft bevestigd dat de Joint Chief of Staff heeft ingestemd met de vraag van de Koreaanse luchtmacht om haar helikopters met call-sign 1, 2 en 3 te vervangen.

Deze drie aangepaste Sikorsky S-92 helikopters zijn VH-92 helikopters en sinds 2007, ten tijde van president Roh Moo-hyun, in dienst van de luchtmacht en worden gebruikt voor opdrachten met de president en/of zijn staf en familie.

DAPA, de Koreaanse Defense Acquistion Program Administration, kreeg de opdracht om uit te kijken naar de mogelijkheden zowel binnen Korea (bij KAI) als in het buitenland. KAI heeft geen dergelijke middelgrote helikopter in zijn programma en voor slechts drie helikopters is een samenwerking of een joint-venture met Sikorsky of Airbus weinig waarschijnlijk. Overigens zoekt het leger om een kleiner type helikopter aan te kopen dan het Sikorsky S-92 type.

De presidentiële helikopters kwamen vorig jaar in het nieuws toen een Noord-Koreaanse drone boven de residentie van de Zuid-Koreaanse president kwam vliegen en er geen helikopter was gestationeerd bij de presidentiële residentie om in geval van crisis de president in veiligheid te kunnen brengen. 

Foto's © U.S. DoD - by Spc Diana Rose Faulve 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *