Bezig met laden...

Logboek

HAL leverde laatste van 16 ALH helikopters aan Indiase Kustwacht

HAL leverde laatste van 16 ALH helikopters aan Indiase Kustwacht

HAL (Hindustan Aeronautics Limited), het pseudo Indische staatsluchtvaartbedrijf, heeft op 14 november 2022 de laatste van de 16 Advanced Light Helicopters, de ALH Mk-III, overgedragen aan de Indiase kustwacht. De Indische Kustwacht had in maart 2017 een contract getekend met HAL voor de levering van 16 helikopters.

Op de feestelijke overhandiging van de ALH MK-III bevestigde de baas van de Indische Kustwacht, VS Pathania, dat de Kustwacht de intentie heeft om nog eens 9 helikopters van het type aan te kopen.

CB Ananthakrishnan, CEO van HAL, zei dat een uniek kenmerk van dit contract de PBL (Performance Based Logistics) is, een allesomvattende oplossing van HAL voor het onderhoud en de hoge beschikbaarheid van deze helikopters. Dit systeem moet het Make-in-India kwaliteitslabel in het defensie-ecosysteem versterken.

Fabrikant HAL heeft een moeilijk verleden als staatsbedrijf en ook de verkoop, via een IPO, was niet echt een oplossing. Lees hier een eerder artikel over het reilen en zeilen van HAL.  

 

Over de HAL ALH MkIII

De ALH Mk III is volledig in India ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd door HAL. Het is de derde generatie van de ALH-DHRUV; de eerste generatie werd operationeel in 2002. 

HAL heeft tot nu toe meer dan 335 ALH's geproduceerd, een veelzijdige helikopter waarvan de totale vloot meer dan 374.000 vlieguren heeft geregistreerd. De vloot van 335 helikopters verloor sinds 2002, reeds 22 toestellen door crashes. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *