Bezig met laden...

Logboek

Volocopter presenteert nu de VoloDrone

Volocopter presenteert nu de VoloDrone

Minder dan een week na de succesvolle testvlucht van de Volocopter luchtaxi in Singapore heeft Volocopter zijn laatste nieuw project voorgesteld: de VoloDrone.

De pionier in de UAM (Urban Air Mobility) presenteerde gisteren zijn VoloDrone, een aangepaste Volocopter, die kan ingezet worden in de logistiek, de landbouw, bij infrastructuurwerken en diverse operaties.

De VoloDrone is een stevige drone die nuttige ladingen tot 200kg tot 40km ver kan transporteren. Het kan op afstand bediend worden of volledig autonoom vliegen. Het landingsgestel is zodanig gebouwd dat een nuttige lading op een Euro-palet kan worden getransporteerd, dus geen nood om de lading te herschikken.

De VoloDrone kan in de landbouw worden ingezet met een installatie om gewassen te besproeien, maar kan ook speciale logistieke operaties uitvoeren naar moeilijk bereikbare plaatsen. De VoloDrone kan ook uitgerust worden met een sling en zo externe ladingen transporteren.

De eerste en succesvolle vlucht van de VoloDrone gebeurde vanop het vliegveld van Oberpfaffenhofen bij Munich waar een team van Volocopter gebaseerd is. De VoloDrone heeft een grote communaliteit met de Volocopter luchttaxi wat zal bijdragen tot een groter aantal toestellen en op termijn tot goedkopere toestellen. Florian Reuter, CEO van Volocopter ziet zich nu duidelijk als de pionier en marktleider in de markt van de volledig elektrische VTOL's.  

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *