Bezig met laden...

Logboek

Leonardo krijgt Amerikaans order voor 26 TH-73A helis

Leonardo krijgt Amerikaans order voor 26 TH-73A helis

Leonardo's Amerikaanse onderneming Agusta-Westland,kreeg van het Amerikaanse Ministerie van Defensie een vervolgorder, ter waarde van $ 110,5 miljoen voor de productie en levering van 26 TH-73A Helikopters in het raam van het eerder gegunde contract voor het Advanced Helicopter Training System van de Amerikaanse marine. De helikopters zullen in het Amerikaanse Philadelphia worden geproduceerd en naar verwachting zullen de werkzaamheden in december 2024 zijn afgerond.

Advanced Helicopter Training System van de Amerikaanse marine

In januari 2020 kreeg Leonardo's AgustaWestland Philadelphia, een contract ter waarde van $ 176 miljoen voor de productie en levering van in eerste instantie 32 TH-73A-helikopters, samen met reserveonderdelen, ondersteuning, speciale uitrusting en specifieke piloot / onderhoudstrainingen. In november 2020 werd een tweede partij van 36 vliegtuigen besteld via een contractwijziging van $ 171 miljoen USD en in december 2021 werd een derde partij van 36 vliegtuigen besteld via een contractwijziging van 159,4 miljoen USD.

De TH-73A, uitsluitend gemaakt in Leonardo's FAA-gecertificeerde Part 21-productielijn in het Amerikaanse Philadelphia, PA, zal de volgende generatie piloten van de Amerikaanse marine en de kustwacht opleiden. In september 2022 begonnen de eerste twaalf studenten te trainen op de TH-73A, nu door de Amerikaanse marine de 'Thrasher' genoemd. Deze helikopter vervangt de Bell TH-57 Sea Ranger die de Marine tot nu inzette als trainingstoestel.

De TH-73A 'Trasher' is een Leonardo TH-119 IFR en werd ontwikkeld op basis van haar nieuwe AW109 Trekker. Deze is uitgerust met moderne avionics: de vier schermen van de Genesys Aerosystems cockpit. Leonardo stelde in haar aanbieding dat de mono-turbine TH119, een bi-turbine vermogen levert aan een veel goedkopere aankoopprijs, veel lagere onderhoudskost maar met slechts een turbine. Dit was de voornaamste reden waarvoor de Marine voor dit toestel koos.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *