Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe uitgave van het Helicopter Airmanship boek (gratis)

Nieuwe uitgave van het Helicopter Airmanship boek (gratis)

Uitgave 17 van de CAA Safety Sense is een knap mini-boek (van 33 bladzijden) over Helicopter Airmanship.  

Deze Safety Sense-brochure biedt piloten van helikopters voor de algemene luchtvaart nuttige informatie voor het ontwikkelen en behouden van hun vliegerschap.

Onvoldoende beoordelingsvermogen, vaardigheden of situationeel bewustzijn worden vaak benadrukt als bijdrager aan helikopterongevallen. Goede luchtvaartkennis, vliegen voorbereiding en vliegoefeningen zullen je een betere piloot maken en de vliegkosten verminderen kans om een ongevallenstatistiek te worden.

Deel FCL definieert ‘vliegerschap’ als: ‘het consistente gebruik van gezond verstand en goed ontwikkelde kennis, vaardigheden en attitudes om vluchtdoelen te bereiken’. 

Vliegerschap is gebaseerd op zelfdiscipline, het verwerven en behouden van vaardigheden situationeel bewustzijn – van zichzelf, het vliegtuig, de omgeving, een ander luchtruim gebruikers en risico's.

Dit boekje is een ideale opfrissing voor private en professionele piloten. Tijd om weer eens Vortex ring, LTE, Unanticipated yaw, Static & dynamic rollover, wake turbulence, en meer door te nemen! 

De moeite waard en geheel gratis: klik hier.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *