Bezig met laden...

Logboek

Meest spectaculaire helispots ter wereld - Ho Chi Minhstad

Meest spectaculaire helispots ter wereld - Ho Chi Minhstad

In onze reeks over de meest merkwaardigste helispots ter wereld zijn we vandaag in Ho Chi Minhstad, Vietnam.

De Bitexco Financial Tower werd ingehuldigd op 31 oktober 2010 en was dan het hoogste gebouw in Ho Chi Minhstad (voorheen Saigon) en in gans Vietnam. Het heeft 68 verdiepingen en is 262,5 meter hoog.  Eind 2018, acht jaar later was het reeds viermaal overtroffen in Vietnam en is de Bitexco Financial Tower het 263ste hoogste gebouw ter wereld.

De toren is eigendom van de Bitexco Groep, een Vietnamees industrie conglomeraat. Het werd ontworpen door Carlos Zapata, van de gelijknamige Carlos Zapata Studio, samen met het Franse bedrijf AREP als architect. Designer Carlos Zapata, werd geboren in Venezuela, en vond zijn inspiratie voor unieke vorm van deze wolkenkrabber in de nationale bloem van Vietnam, de Lotus .

Het helikopterplatform is gesitueerd op de 52e verdieping van de Bitexco Financial Tower en strekt zich 22 meter uit de hoofdstructuur. Het is sterk genoeg voor een helikopter tot 3 ton. De ontwerper zag in de vorm van de helispot een bloeiende lotus knop.

Het helikopterplatform is gemaakt van meer dan 250 ton constructiestaal en er waren meer dan 4000 speciale bouten nodig om het geheel te assembleren. Het geheel werd voorgemonteerd in een fabriek voordat het kon worden omhoog gehesen om zijn plaats op een hoogte van 191 meter. De installatie alleen duurde ongeveer twee maanden.

Nog een klein detail, het thermisch versterkt glas van de Bitexco Tower is gefabriceerd in Belgie en dan verscheept naar China waar het werd versneden in 6.000 afzonderlijke en verschillende panelen. Het dubbel glas bestaat uit 2 lagen speciaal glas van 8 mm dik met een luchtruimte van 12mm ertussen.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *