Bezig met laden...

Logboek

Nederlandse Cougars krijgen een nodige opknapbeurt

Nederlandse Cougars krijgen een nodige opknapbeurt

Het was al een tijdje duidelijk en de passage op de Bahama's maakte het nog wat extra pijnlijk: de Cougar helikopters hebben dringend een extra opknapbeurt nodig. 

In haar brief van 7 oktober aan de Tweede Kamer geeft de staatsecretaris van defensie, Barbara Visser, toelichting bij haar voornemen om het project "Aanpak obsolescentie Cougar-helikopters" in de periode 2020 tot 2023 te laten uitvoeren. Met dit project wil Defensie de inzetbaarheid van de Cougars tot 2030 garanderen.

Met dit project is een investering tussen de €25 en €100 miljoen gemoeid en komt ten laste van het goedgekeurde investeringsbudget van de Nederlandse defensie. Na een start in 2020 zal in de periode 2021 - 2023 de certificering en modificatie plaatsvinden. Eind 2023 is het project klaar.

De staatssecretaris heeft er de Tweede Kamer op attent gemaakt dat er mogelijks maar een aanbieder zal zijn voor dit project (Airbus), wat een normale competitieve biedingsstrijd zou kunnen beperken. 

Foto copyright: Minsterie van Defensie - Vliegende Hollander (met onze dank)

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *