Bezig met laden...

Logboek

EHang publiceert zijn resultaten over het tweede kwartaal 2020

EHang publiceert zijn resultaten over het tweede kwartaal 2020

EHang, wereldwijde marktleider op gebied van autonome luchttaxi's en logistieke drones, is de eerste "nieuwe" luchtvaartonderneming die op Amerikaanse Nasdaq beurs is genoteerd. Voordeel van een dergelijke notering is dat de onderneming verplichtingen heeft om haar financiële en operationele informatie te delen met de aandeelhouders.

De onderneming heeft nu haar resultaten over het tweede kwartaal 2020 bekendgemaakt. 

in miljoen $ 2e kwartaal 2020 2e kwartaal 2019
Omzet  5,1 3,13
Bruto winst  2,9 1,8
Oper. verlies (GAAP) 2,7 2,34
Oper. verlies (non-GAAP) 1,6 1,6
Netto verlies (GAAP) 2,8 2,3
Netto verlies (non-GAAP) 1,7 1,6

Hoogtepunten in het tweede kwartaal 2020:

 • EHang verkocht in het tweede kwartaal 2020 reeds 16 AAV's, in dezelfde periode 2019 was dat 14 stuks. Een vrij bescheiden groei in tegenstelling tot de forse omzetgroei met 63%. 
 • Air Mobility vertegenwoordigde 63,5% van de omzet in het tweede kwartaal.
 • Ondanks een forse stijging van de bruto winst met 60% is het operationeel verlies met 60% gestegen.
  • Reden hiervoor is de stijging van de kosten voor R&D (+38%), marketingkosten voor expansie in Europa (+22%) en algemene kosten voor corona en notering op Wallstreet (+77%)
 • EHang kreeg in mei 2020 als wereld's eerste AAV (autonomous aerial vehicle) fabrikant goedkeuring voor commerciële logistieke vluchten in de categorie +150kg. Deze goedkeuring werd gegeven door de Chinese luchtvaartautoriteit CAAC. 
 • EHang bouwde een nieuw commando en controle centrum voor het smart-city management van de stad Hezhou in China.
 • Start van een strategisch partenariaat voor toerisme met LN Holdings, een Shenzhen-listed (000524.SZ) toerisme platform voor de aankondiging van het eerste UAM hotel bij het LN Garden Hotel in Guangzhou, China. 
 • EHang testte met een groot aantal AAV vluchten de autonomie en de efficiëntie van haar systemen bij een grootschalige rampoefening rond een watersnood in Shaoguan in China. 
 • De heer Dongming Wu vervoegde de Raad van bestuur van EHang als onafhankelijke bestuurder. Hij is de CEO van DHL Express China en lid van de Global Management Board van DHL Express. Hij brengt 30 jaar ervaring in globale leveringen en logistiek in de raad van bestuur.
 • Voor het ganse jaar 2020 bevestigt EHang een omzetstijging van 200% (onder voorbehoud van COVID-19 impact). De onderneming kijkt met vertrouwen op lange termijn naar de groei van de AAV's (autonomous aerial vehicle) vooral in de Chinese markt. 

De powerpoint presentatie van de financiële en operationele resultaten kun je hier bekijken.  

Onze conclusie: 

EHang is zeker een van de verst gevorderde marktleiders op gebied van de bemande en autonome drones. Het investeert veel in het bouwen van applicaties voor haar EHang 216 AAV in een poging om in bepaalde industrieën een break-through te kunnen maken. De huidige resultaten tonen vooral de investeringen van de onderneming maar reflecteren niet de toekomstige waarde. Vraag blijft, zoals bij alle start-ups, of de onderneming in de juiste gebieden investeert maar dat zal alleen de de toekomst uitwijzen. Wij blijven EHang opvolgen. 

Foto copyright van de EHang 216's: EHang Holding

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *