Bezig met laden...

Logboek

Eindelijk, UK Defensie koopt 14 Chinooks MH-47G

Eindelijk, UK Defensie koopt 14 Chinooks MH-47G

Drie jaar na de aankondiging heeft DE&S, de aankoopdienst van de Britse Defensie, de aankoop afgerond voor 14 nieuwe Boeing MH-47G Chinook Extended Range. 

Minister van Defensie Grant Shapps (zie foto) kondigde de aankoop aan na een ontmoeting met bemanningsleden van een van de Chinooks van de bestaande vloot van de Royal Air Force.

De aankoop loopt via het FMS (Foreign Military Sales) programma van de Amerikaanse regering en heeft een waarde van $ 1,75 miljard. De eerste leveringen van de nieuwe Chinooks zullen starten in 2026.

De Britse Defensie zegt dat ze de kosten van de aankoop met £300 miljoen heeft kunnen drukken na intensieve onderhandelingen met de Amerikaanse regering. Zowat £150 miljoen zal terugvloeien naar de UK in de vorm van economische compensaties.

De nieuwe Chinooks zullen op de RAF-basis van Odiham worden gebaseerd. RAF Odiham is de thuisbasis van de bestaande Chinook vloot. Deze Chinooks zijn geen uitbreiding van de vloot maar de vervanging van 14 van de oudste Chinooks in de vloot.

Met het nieuwste type Chinook, de MH-47G Extended Range, krijgt de RAF een Chinooks met nieuwe mogelijkheden. Deze omvatten een digitale cockpit, een gemoderniseerd casco om de stabiliteit te vergroten en de overlevingskansen te verbeteren, en een digitaal automatisch vluchtcontrolesysteem waarmee piloten kunnen hoveren in gebieden met beperkt zicht.

Foto credit: UK MoD - under Open Government License v3.0 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *