Bezig met laden...

Logboek

Boeing verkoopt 24 peperdure Apache AH-64E aan Marokko

Boeing verkoopt 24 peperdure Apache AH-64E aan Marokko

Marokko is het 17e land die de Boeing Apache AH-64E aanvalshelikopter in dienst gaat nemen. Het Noord-Afrikaanse land heeft een contract ondertekend met Boeing voor de aankoop van 24 Apache's.

Boeing heeft reeds 2.500 Apache helikopters uitgeleverd aan 16 landen waaronder, de US, Nederland, Griekenland, UK, Japan, India, Singapore, Zuid-Korea en Saudi Arabië. De eerste leveringen aan Marokko zijn gepland in 2024.

De AH-64E is de laatste en modernste uitvoering van de gevaarlijke aanvalshelikopter. Deze versie werd ontwikkeld met een open systeemarchitectuur en de laatste technologieën op gebied van communicatie, navigatie, sensoren, beveiliging en wapensystemen. Het 'Modernized Target Acquisition Designation System' geeft dag en nacht informatie over de weersgesteldheid op de plaats van het doelwit en de mogelijke navigatie naar het doelwit. Deze info is ook beschikbaar voor de piloten die met night-goggles vliegen. In de E-versie is de Fire Control Radar nu ook uitgerust voor maritieme operatie's.

 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *