Bezig met laden...

Logboek

Bristow presenteert zich op de JP Morgan Conferentie

Bristow presenteert zich op de JP Morgan Conferentie

Bristow, na de fusie in 2020 met Era nu wereldleider in offshore helikopter operaties, heeft zich op de J.P Morgan 2021 Energy, Power &
Renewables Conference vorige week uitgebreid voorgesteld.

Bristow presenteerde zich daar bij monde van Chris Bradshaw, CEO en Jennifer Whalen, CFO en onderstreepte daar zijn positie als wereldleider in de helikopter industrie met een jaarlijkse omzet van $1,2 miljard, een vloot van 240 helikopters en 833 piloten. De onderneming heeft zijn hoofdkwartier in het Amerikaanse Houston en is genoteerd op de NYSE beurs met tickersymbool: VTOL.

Het fusiebedrijf is een realisatie van Chris Bradshaw, destijds de CEO van Era, die reeds jaren geleden aankondigde dat een consolidatie bij de helikopteroperators de enige uitweg was voor de verlieslatende offshore helikopteroperators. Toenmalige marktleiders CHC, Bristow en PHI zijn intussen allemaal door een Amerikaanse schuldherschikking (Chapter 11) moeten gaan om onderneming overeind te houden. 

De crisis in de offshore olieproductie heeft reeds jarenlang gezorgd voor grote verliezen en Bradshaw zag dat een consolidatie en rationalisatie van Bristow en Era een unieke oplossing was om een sterke en winstgevende onderneming te bouwen. De fusie laat toe een jaarlijkse kostenbesparing te maken van meer dan $50 miljoen.

Bristow zet ook in op diversificatie maar is vandaag nog steeds 72% afhankelijk van de olie-en gasindustrie. Het grote overaanbod van offshore helikoptercapaciteit in deze sector is nog steeds de oorzaak van een bikkelharde concurrentie die extreem lage prijsniveau's veroorzaakt. De Chapter 11 operaties hebben wel veel schulden herschikt in de offshore helikopterindustrie maar slechts een beperkte capaciteitsvermindering teweeg gebracht. 

De fusieonderneming Bristow ziet naast de olie- en gasindustrie ook vijf belangrijke SAR (kustwacht) projecten die de komende jaren zullen worden hernieuwd en waar ze opportuniteiten ziet. Het betreft de kustwacht van Nederland, van de Nederlandse Antillen, Ierland, UK en de Falklands. Een totale omzet-opportuniteit van zowat $3 miljard, waarbij de Britse Kustwacht (+/- $2 miljard) vandaag reeds door Bristow wordt uitgevoerd. 

Je kunt de presentatie van Bristow hier nalezen. Of Bristow met deze presentatie veel beleggers heeft overtuigd is koffiedik kijken. De ganse offshore helikopter industrie is ons inziens nog veel te wankel om ons te wagen aan een investering maar mensen die risico's willen nemen en stressbestendig zijn kunnen hier hun gading wel vinden.

Bij het afsluiten van dit artikel kregen we de informatie binnen dat olieproducent TAQA Bratani zijn contract met Bristow, voor vluchten naar het BRAE olieplatform in de Noordzee, heeft opgezegd en vanaf september 2021 in zee gaat met CHC. Een paar weken geleden verloor Bristow ook zijn contract met oliebdrijf Apache Corporation aan CHC. 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *