Bezig met laden...

Logboek

FLASH: MD Helicopters gaat door, rechtbank keurt deal goed

FLASH: MD Helicopters gaat door, rechtbank keurt deal goed

MDHI, (MD Helicopters Inc), kan blijven bestaan.

Op 17 juni 2022 heeft de Amerikaanse ondernemingsrechtbank van Delaware, in het kader van de Chapter 11 procedure van het bedrijf, de verkoop van alle middelen van MD Helicopters aan het consortium van Bardin Hill en MB Global Partners definitief goedgekeurd. Hier lees je de beslissing van de rechtbank.  

Volgens eerdere informatie van het management van MD Helicopters waren er verschillende bieders maar uiteindelijk was dit consortium de enige bieder die een oplossing voorstelde voor de continuïteit van de helikopterbouwer uit het Amerikaanse Mesa.  

Bardin Hill CEO, Jason Dillow, is zeer gelukkig met deze deal. "MD Helicopters heeft een lange geschiedenis in de helikopterindustrie en een trackrecord in het leveren van uitzonderlijke prestaties, waarde en ondersteuning aan haar operators", aldus Dillow,. “Wij geloven dat MDHI zich op een opwindend groeitraject bevindt, geleid door een sterk managementteam, ultramoderne technologie en een gevestigd merk. We kijken ernaar uit om met het MD-team samen te werken in dit nieuwe hoofdstuk voor het bedrijf.”

Het is nu de vraag welke toekomst er is weggelegd voor MD Helicopters. De laatste jaren was het bedrijf niet meer prominent aanwezig in de helikopterwereld en de toestellen, MD500 serie en MD900 serie hebben opvolging nodig. Het investeerdersconsortium heeft nog geen publieke uitspraak gedaan hoe ze met MD Helicopters verder willen. Krijgt MDHI extra middelen om nieuwe toestellen te ontwikkelen? Of krijgen de bestaande toestellen een upgrade? 

Om een succes te worden zal er meer moeten gedaan worden dan de overlevingsstrategie van de laatste jaren. We moeten maar hopen dat de investeerders en het management hun werk hebben gedaan en binnenkort hun 'nieuwe' strategie voor MH Helicopters zullen bekendmaken.

De complete Chapter 11 case kun je hier consulteren.

Foto © Tom Buysse

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *