Bezig met laden...

Logboek

SPECIAL: Volocopter organiseert voorverkoop van Elektrische Taxi vluchten

SPECIAL: Volocopter organiseert voorverkoop van Elektrische Taxi vluchten

Op het GreenTech Festival in Berlijn kondigde eVtol-fabrikant Volocopter gisteren aan dat het als eerste ter wereld reservatie's verkoopt voor taxi-vluchten met de Volocopter, hun elektrische VTOL.

De eerste 1000 Volocopter fans van overal ter wereld kunnen inschrijven via het Volocopter Reservation Platform. Ze betalen een voorschot van €30 en zijn daarmee verzekerd van een unieke vlucht met de Volocopter. De volledige kostprijs van een dergelijke vlucht zal €300 bedragen.

Deze aankondiging volgt op succesvolle testvluchten in Stuttgart, in Helsinki en in Singapore. Volocopter ziet zichzelf als de pionier van de elektrisch VTOL en is de wegvoorbereider zowel op het vlak van de testvluchten als van de regelgeving.    

De speciale Volocopter-vluchten zullen ongeveer 15 minuten duren en zullen doorgaan na de commerciële lancering van de Volocopter. Iedere passagier zal een video krijgen van zijn vlucht alsmede een speciaal gepersonaliseerd vlucht-certificaat.

Volocopter heeft een realistisch tijdsschema voor de opstart van haar commerciële vluchten met de VoloCity en verwacht dit binnen de 2 à 3 jaar vanaf heden. Intussen is het afwachten op de finale certificatie van de Volocopter. De onderneming is de eerste fabrikant van eVTOL's die van de EASA reeds een DOA heeft ontvangen, de Design Organization Approval. Dit moet de certificatie vereenvoudigen.

Volocopter wil natuurlijk dat de markt interesse krijgt in zijn eVTOL's en zoekt onder andere met deze actie aandacht voor de sterke punten van zijn Volocopter. Met de aanwezigheid op het GreenTech festival toont het dat deze 'groene' innovatie stilaan een realiteit wordt.

Lees hier onze eerdere artikelen over Volocopter.

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *