Bezig met laden...

Logboek

Gaat Babcock ook zijn EMS-helikopterafdeling verkopen?

Gaat Babcock ook zijn EMS-helikopterafdeling verkopen?

Volgens bronnen dichtbij het dossier wil de Engelse Babcock-groep nu ook 'Babcock Mission Critical Services', haar medische urgentie helikopterafdeling verkopen. 

De Babcock groep kocht haar 'Babcock Mission Critical Services' in mei 2014, acht jaar geleden als onderdeel van haar Avincis-overname (Avincis was voordien Bond Air Services). Babcock betaalde voor Avincis £ 1,6 miljard maar daar was ook een offshore helikopteroperator onderdeel van. Maar kort na de acquisitie kwam de afdeling in zwaar weer en werd het een financieel blok aan het been van de Babcock International groep.     

SkyNews berichtte reeds op 29 maart 2022 dat Babcock in onderhandelingen was met de Britse investeerder Ancala voor de verkoop van deze EMS-afdeling voor de luttele som van £ 100 miljoen. Het is onduidelijk hoeveel goodwill Babcock op de acquisitie van Avincis zal moeten afschrijven bij een mogelijke verkoop. Het is ook nog niet duidelijk of alle onderdelen (landen) van de EMS-afdeling in een mogelijke verkoop zouden zijn betrokken. 

We kregen geen bevestiging dat de SAR-afdeling in de verkoop betrokken is. In februari 2021 kreeg deze afdeling in de UK nog een 4-jaars contractverlenging voor SAR-missies in de Noordzee.

Zowel Babcock als Ancala wilden geen commentaar geven over deze zaak.

In september 2021 voltooide CHC de acquisitie van de olie en gas offshore helikopteractiviteiten van Babcock International. De overname bestond uit een vloot van ongeveer 30 helikopters en 500 medewerkers in de UK, Denemarken en Australië. De vloot bestond uit 12 Airbus H175, 9 Leonardo AW139 en 9 Sikorsky S92 helikopters. Babcock verkocht de offshore-helikopter afdeling, met een omzet van £154 miljoen en een operationeel verlies van £2 miljoen, voor £10 miljoen. Ondertussen heeft de Britse competitiewaakhond deze acquistie negatief beoordeeld en zal rond 15 mei 2022 een definitief oordeel vellen over een mogelijk verbod. 

Wat is en wat doet 'Babcock Mission Critical Services'?

  • 140 EMS operationele basissen: Spanje, Italië, Portugal, Australië, Finland, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en de UK
  • 1.000 specialistische medische medewerkers
  • 65.000 patiënten vervoerd (per jaar)
  • 82.000 EMS missies (per jaar)
  • 68.000 EMS vlieguren (per jaar) 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *