Bezig met laden...

Logboek

Volocopter doet geen IPO via een SPAC

Volocopter doet geen IPO via een SPAC

Het Duits Volocopter heeft zijn plannen om naar de New Yorkse Nasdaq beurs te gaan via een fusie met een SPAC (Special Purpose Acquisition Company) geannuleerd.

Ondanks de sterke steun van institutionele beleggers en de hoge verwachtingen van de 750 crowd-investeerders van het eerste uur heeft Volocopter zijn investeerders vertrouwelijk geïnformeerd dat de feiten en cijfers van de afgelopen tijd meer dan duidelijk maken dat het huidige tijdstip uitermate ongunstig is voor een succesvolle SPAC-transactie.

In een Spac-deal zou een beursgenoteerd bedrijf Volocopter hebben gekocht om hem op de Nasdaq Stock Exchange in New York te zetten. Maar het voorbeeld van de Duitse concurrent Lilium heeft Volocopter doen afzien van een SPAC-deal. Bij de Lilium SPAC-deal heeft meer dan 60% van de investeerders hun aandelen ingeruild tegen cash zodat er weinig vers kapitaal overbleef voor de verdere bedrijfsgroei.   

Nu blijven de 750 crowd-investeerders, die Volocopter in 2013 bij zijn start ondersteunden, in de kou staan. Volgens hun contract kan Volocopter hen tegen het einde van 2021 als lening terugbetalen mits een vergoeding van 1% interest. Ze hebben €1,2 miljoen hoog risicokapitaal aangedragen en krijgen voor dat risico een vergoeding van 0,125% per jaar. Deze crowd-investeerders beseffen nu dat ze voor een toekomstig beursgang buitenspel zullen worden gezet, in tegenstelling tot de grotere investeerders zoals Daimler, DB Schenker en Geely Groep die later in het kapitaal stapten.   

Volocopter wilde over deze zaak geen commentaar geven.

Lees vorige artikelen in verband met Volocopter: klik hier

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *