Bezig met laden...

Logboek

Skydrive boekt pre-order voor 50 eVTOLS van Solyu

Skydrive boekt pre-order voor 50 eVTOLS van Solyu

SkyDrive, een Japanse eVTOL-fabrikant en de Koreaanse leasemaatschappij Solyu Company, gespecialiseerd in zero-emissie in Korea, kondigden aan dat ze een Memorandum of Understanding (MOU) hebben ondertekend waarbij Solyu ermee instemt om maximaal 50 SkyDrive eVTOL's te bestellen.

SkyDrive ontwikkelt een elektrisch, verticaal start- en landingsvliegtuig met drie zitplaatsen, genaamd de ‘SKYDRIVE’. Het bedrijf is bezig met het verkrijgen van de certificering voor zijn eVTOL van het Japan Civil Aviation Bureau (JCAB).

Solyu is een in Korea gevestigde leasemaatschappij, gerund door een team met tientallen jaren ervaring in de vliegtuigleasing- en financiële sector, met een focus op het leveren van luchtvaarttoestellen zonder CO² uitstoot, zoals eVTOL, eCTOL en eSTOL.

In Korea wordt het grootstedelijk gebied geconfronteerd met een probleem van ernstige verkeersopstoppingen, en de Koreaanse regering heeft de Korea Urban Air Mobility (K-UAM) Roadmap opgesteld, in de verwachting dat het tijdsverlies en sociale kosten met 70% kunnen worden verminderd. Ook promoot het kabinet het plan voor een publiek-privaat gezamenlijk demonstratieproject, de K-UAM Grand Challenge.

Solyu is van mening dat het belangrijk is om het gebruik van elektrische, emissievrije toestellen in Korea te bevorderen om het doel van K-UAM te versnellen en heeft overeenstemming bereikt over de pre-order van SkyDrive eVTOL.

SkyDrive en Solyu blijven commerciële eVTOL infrastructuur zoals vertiports, routes, infrastructuurvereisten en ecosystemen evalueren met de Koreaanse overheid en andere geïnteresseerde belanghebbenden om nieuwe mobiliteitsoplossingen in Korea te lanceren.

Info:

  • eCTOL: is een afkorting voor een elektrisch vliegtuig met conventionele start & landing.
  • eSTOL: is een afkorting voor elektrisch vliegtuig met korte start- en landingsbaan.

Foto © SkyDrive 

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *