Bezig met laden...

Logboek

Airbus levert derde van zes nieuwe H135 helikopters aan de ANWB

Airbus levert derde van zes nieuwe H135 helikopters aan de ANWB

Vorige donderdag werd de nieuwe Airbus Helicopters H135 voor de ANWB met registratie PH-LLN vanuit de fabriek in het Duitse Donauwerth overgevlogen naar Lelystad.

Het toestel maakt deel uit van het raamcontract voor zes H135 helikopters met Helionix. Dit contract werd afgesloten in oktober 2018 en voorziet in de gedeeltelijke vernieuwing van de helikoptervloot van de ANWB.  

Het Helionix systeem heeft een 4-assige autopilot en is daarnaast uitgerust met een innovatieve glass cockpit layout die een belangrijke hulp is bij het overzien van de situatie waar de helikopter zich bevind. Bij EMS operatie's overal te lande is dit zeer belangrijke veiligheidsverbetering en vermindert dit de stress en werklast van de piloot. De glass cockpit is ook compatibel met Night Vision Goggles wat de veiligheid bij nachtvliegen sterk verbetert.

De PH-LLN is de derde Airbus Helicopters H135 die geleverd werd. Eerder werden de PH-TTR en de PH-DOC geleverd. Deze maand juni wordt het vierde toestel, de PH-UMC (c/n 2117, nu testregistratie D-HCBC) in Lelystad verwacht.  

De nieuwe PH-LLN moet nog zijn medisch interieur ontvangen en is nog niet van zijn gebruikelijke ANWB-beschildering voorzien. Dat zal de komende weken in orde gebracht gaan worden, maar niet voordat ook de nieuwe PH-UMC is afgeleverd en van een medisch interieur is voorzien. Tot die tijd wordt de PH-LLN toestel gebruikt voor instructievluchten om de crew van Lifeliner3 op Volkel wegwijs te maken met de nieuwe digitale Helionix cockpit van deze helikopter. Als alles goed verloopt zal de PH-LLN (de LLN in de registratie staat voor LifeLiNer) diensten gaan vliegen vanaf één van de vier Lifeliner locaties in ons land.

Zoals reeds eerder aangekondigd worden de PH-ELP en de PH-ULP, de oudste toestellen uit de ANWB vloot, uit dienst genomen en verkocht.

Foto copyrights en dank aan: Berend-Jan Floor - AirOnLine.nl

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *