Bezig met laden...

Logboek

Nieuwe Nederlandse Apaches AH64E zijn gecertificeerd

Nieuwe Nederlandse Apaches AH64E zijn gecertificeerd

De directeur van de MLA, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, heeft gisteren het Militaire Type Certificaat toegekend aan de Apache AH64E van de Nederlandse Luchtmacht DHC. Dit na intense en intensief werk met DMO, de Defensie Materieel Organisatie. 

Nu het nieuwe type Apache AH64E gecertificeerd is om binnen de Nederlandse Luchtmacht - DHC (Defensie Helikopter Commando) te vliegen kunnen de eerste twee net geleverde nieuwe Apaches AH64E met registratie Q-31 en Q-32 starten met de opleidingen en conversie van de Apache piloten.  

Waarom een militaire certificatie door de MLA?

De MLA stelt regelgeving op namens de minister van Defensie. De MLA certificeert mensen, materieel en organisaties en houdt toezicht op de naleving. 

De militaire luchtvaart onderscheidt zich op diverse manieren van de civiele luchtvaart. Denk aan gevechtsmissies met bewapende helikopters waarbij mensen en munitie gelijktijdig worden vervoerd, of het droppen van mensen en materieel uit een Chinook. Ook binnen deze specifieke militaire context met zijn eigen risico's eigen aan de opdracht, moeten deze zo veilig mogelijk worden uitgevoerd en de risico's zo laag mogelijk blijven.

 

 

Foto's credit: DHC Luchtmacht, MLA, DMO & John de Groot

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepubliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *