Bezig met laden...

Logboek

NHI werkt aan het Standard 2 Project voor de NH-90

NHI werkt aan het Standard 2 Project voor de NH-90

Een van de sterke punten van de NH90 is dat deze kan worden bijgewerkt op verzoek van zijn 14 klanten en dat dergelijke aanpassingen dan ter beschikking komen van alle gebruikers van het toestel.

De belangrijkste update van de NH90 die momenteel wordt ontwikkeld is Standard 2. Op vraag van de Franse Special Forces en later van Australie en Belgie heeft fabrikant NH-industries (een JV tussen Airbus, Leonardo en Fokker) een ontwikkelingstraject uitgestippeld voor de nieuwe standaard voor de NH-90 en een upgradetraject voor de bestaande NH-90 helikopters.

"De ondertekening van een ontwikkelingscontract tussen deze drie landen wordt nu verwacht voor begin 2020", legt Jean-François Ménière, hoofd van NH90 Program Management France en Standard 2 Project uit. "Frankrijk heeft momenteel 74 NH90's in bestelling en de laatste tien zijn gepland om rechtstreeks in Standard 2 te worden geleverd. De Australische en Belgische helikopters in versie TTH, respectievelijk zevenenveertig en vier reeds geleverd, zullen een retrofit ontvangen."

De geplande veranderingen in Standard 2 zijn onder andere:

  • digitalisering van alle NH90-sensoren
  • integratie van de Safran EuroFlir ™ MSP410D observer met tien geïntegreerde multibandsensoren,
  • de vervanging van de FLIR (Forward Looking InfraRed) door vaste gedistribueerde sensoren, waarvan de beeldfusie een 220 ° panoramisch uitzicht geven
  • alle videostreams kunnen worden opgenomen en gebruikt voor nabespreking, inlichtingendoeleinden of real-time doorstraling.
  • aanpassingen aan de achterkant van de helikopter voor meer flexibiliteit voor de Special Forces bij het werken met fast ropes 
  • de software standard 2 zou extra mogelijkheden voorzien tegen 2022:

Intussen werkt NHIndustries ook aan een update Standard 2 voor de versie NH-90 NFH.

De volgende stappen in de ontwikkeling van de NH-90 zijn een Standard 3 (voor 2025) en een toekomstige MLU (mid-life update). 

Bedoeling van deze ontwikkelingen is de nieuwe NH-90 helikopters constant op de laatste stand van de technologie te brengen en upgrades te ontwikkelen voor de bestaande NH-90 helikopters.  

Meer over NH-90 helikopters: klik hier.

Video:
Video afspelen...

0 Reactie(s)

Laat reactie achter....

Uw email adres zal niet gepupliceerd worden, u dient enkel uw reactie te valideren. Verplichte velden worden aangeduid met *